Έργα που ανοίγουν διάλογο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί σαν καλοκαιρινό επίλογο, την ομαδική έκθεση «Through the Looking Glass». Ο τίτλος του εικαστικού project, είναι δανεισμένος από το δεύτερο βιβλίο του Lewis Carroll, «Through the Looking-Glass, and What Alice Found There» που αποτελεί και τη συνέχεια του «Alice’s Adventures in Wonderland» του ίδιου συγγραφέα.

Στο δεύτερο και όχι τόσο γνωστό, βιβλίο του Carroll, η Αλίκη περνά μέσα από τον καθρέφτη, παρακινούμενη από την επιθυμία της να εξερευνήσει έναν διαφορετικό φανταστικό κόσμο που βρίσκεται πίσω του και να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό της πραγματικότητας. Τα χρώματα, οι εικόνες, αλλά και η ταχύτητα της εναλλαγής τους δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό, όπου η λογική δεν μπορεί πιά να επικρατήσει, αφήνοντας χώρο στη δημιουργική φαντασία.

Ο κάθε εικαστικός που θα συμμετέχει καλείται να δημιουργήσει ένα έργο σύμφωνα με το concept που θα μπορούσε είτε να συνδέεται άμεσα με την ιστορία του βιβλίου είτε να είναι αποτέλεσμα της δικής του προσεγγιστικής ματιάς.

Το ερέθισμα για τη δημιουργία των έργων είναι ο διάλογος μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μέσα από τον καθρέφτη – γυαλί – παράθυρο – φακό και ο ρόλος που παίρνει ανάμεσα στο θεατή και το αντικείμενο.

Το «Looking Glass» στο συγκεκριμένο project, παύει να λειτουργεί σαν απλός καθρέφτης, και αρχίζει να λειτουργεί σαν «γυαλί» που μπορεί να παραμορφώσει, να δημιουργήσει αντανακλάσεις, να προκαλέσει διάθλαση ή διάχυση του φωτός και να παράγει εικόνες οικείες ή φανταστικές. Μπορεί επίσης, να επιτρέψει το πέρασμα, το ταξίδι μέσα από αυτό και να οδηγήσει σε διαδρομές των αισθήσεων και του μυαλού ανάλογα με την επιλογή και την προσέγγιση του εικαστικού.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Ελένη Θεοφυλάκτου, Γιώργος Καζάζης, Άννα Καρατζά, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Λούλα Λεβέντη, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ευγενία Λώλη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μπάθας, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Τίμος Μπατσαούρας, Iσμήνη Μπονάτσου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Σοφία Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Παναγιώτης Σιάγκρης, Florian Eymann

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.