Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί σαν καλοκαιρινό επίλογο, την ομαδική έκθεση «Through the Looking Glass». Ο τίτλος του εικαστικού project, είναι δανεισμένος από το δεύτερο βιβλίο του Lewis Carroll, «Through the Looking-Glass, and What Alice Found There» που αποτελεί και τη συνέχεια του «Alice’s Adventures in Wonderland» του ίδιου συγγραφέα.

Στο δεύτερο και όχι τόσο γνωστό, βιβλίο του Carroll, η Αλίκη περνά μέσα από τον καθρέφτη, παρακινούμενη από την επιθυμία της να εξερευνήσει έναν διαφορετικό φανταστικό κόσμο που βρίσκεται πίσω του και να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό της πραγματικότητας. Τα χρώματα, οι εικόνες, αλλά και η ταχύτητα της εναλλαγής τους δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό, όπου η λογική δεν μπορεί πιά να επικρατήσει, αφήνοντας χώρο στη δημιουργική φαντασία.

Ο κάθε εικαστικός που θα συμμετέχει καλείται να δημιουργήσει ένα έργο σύμφωνα με το concept που θα μπορούσε είτε να συνδέεται άμεσα με την ιστορία του βιβλίου είτε να είναι αποτέλεσμα της δικής του προσεγγιστικής ματιάς.

Το ερέθισμα για τη δημιουργία των έργων είναι ο διάλογος μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μέσα από τον καθρέφτη – γυαλί – παράθυρο – φακό και ο ρόλος που παίρνει ανάμεσα στο θεατή και το αντικείμενο.

Το «Looking Glass» στο συγκεκριμένο project, παύει να λειτουργεί σαν απλός καθρέφτης, και αρχίζει να λειτουργεί σαν «γυαλί» που μπορεί να παραμορφώσει, να δημιουργήσει αντανακλάσεις, να προκαλέσει διάθλαση ή διάχυση του φωτός και να παράγει εικόνες οικείες ή φανταστικές. Μπορεί επίσης, να επιτρέψει το πέρασμα, το ταξίδι μέσα από αυτό και να οδηγήσει σε διαδρομές των αισθήσεων και του μυαλού ανάλογα με την επιλογή και την προσέγγιση του εικαστικού.