Το 13o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους έρχεται στον Θερινό Κινηματογράφο Τριανόν και στο Stellar Gastro Cinema

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

Ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο που εξερευνά κοινωνικά θέματα

27 Μαΐου 2021
- 2 Ιουνίου, 2021

To 13o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει με προβολές στην μεγάλη οθόνη με ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο, με ανατρεπτικές ταινίες που θα μας ταξιδέψουν από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο ιστορικό Θερινό κινηματογράφο Τριανόν και στο Stellar Gastro Cinema το pop-up diner – θερινό σινεμά που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι σεφ Ιωάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης.

Η Θέλγια Πετράκη και οι Someone Who Isn’t Me υπογράφουν το τρέιλερ του 13ου φεστιβάλ Psarokokalo.

«Αυτό που πραγματικά σκοπεύαμε να κάνουμε ήταν να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα με πολλή ενέργεια που διερευνά τις ιδέες που μας ενδιαφέρουν και που θέλουμε να είναι στη δημόσια συζήτηση. Ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ για την κινηματογραφική εξερεύνηση κοινωνικών θεμάτων, ένα χώρο σύγκλισης μεταξύ των μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, επίσημου πειραματισμού και ανακάλυψης νέων ταλέντων» σημειώνει η διευθύντρια του φεστιβάλ Psarokokalo Σουλτάνα Τατιάνα Κουμούτση.

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκατό δυο συνολικά επιλεγμένες ταινίες από σαράντα δυο χώρες. Εκ των οποίων οι είκοσι τρείς ταινίες αφορούν την ελληνική και κυπριακή παραγωγή. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες με περιλήψεις και τρέιλερ είναι διαθέσιμα στο www.psarokokalo.org. Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Την αυλαία του 13ου Psarokokalo θα ανοίξει η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ ”Τhe Homan Voice” με την Tilda Swinton.

Η δομή του προγράμματος του 13ου Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνει:

Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ που ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματος. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά τα νέα ρεύματα παρά τα ακολουθεί. Δίνει έμφαση σε ταινίες μυθοπλασίας και προβάλλει σε ξεχωριστά τμήματα ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια. Προβάλει νέα ταλέντα που οι παραγωγές τους κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ξεκινούν το ταξίδι τους για τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ καθώς και ταινίες που έχουν συμμετοχές ή και έχουν αποσπάσει διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Καννών, Sundance, Rotterdam, Toronto κ.α)

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι Ευρωπαϊκές παραγωγές διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα χώρες με υψηλή κινηματογραφική παραγωγή και σε χώρες με χαμηλή κινηματογραφική παραγωγή. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από διακεκριμένες ταινίες από Φιλιππίνες, Αμερική, Τυνησία, Καναδά, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Ταυλάνδη, Ισραήλ, Βραζιλία, Αργεντινή, Ταιβάν, Εκουαδόρ, Σιγκαπούρη, Κίνα, Μεξικό, Ινδία, Κολομβία.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ προσεγγίζει θεματικές όπως η ρητορική μίσους, τις πολλαπλές διακρίσεις για λόγους φύλου, θρησκεύματος, φτώχειας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τη βία κατά των γυναικών, την κλιματική αλλαγή, οικονομική μετανάστευση, τη σεξουαλική παρενόχληση. Συνολικά οι ταινίες είναι ερέθισμα για την εισαγωγή τη συζήτηση και τη οδήγηση σε δράση σε θέματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα αποκλειστικά στην ελληνική και κυπριακή παραγωγή παρουσιάζει επιλεγμένες είκοσι τρείς ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες θίγουν καίρια ζητήματα κοινωνικού διαλόγου και προσεγγίζουν με φρέσκια ματιά τις Ελληνικές παραδόσεις.

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

Το σταθερό πλέον θεματικό αφιέρωμα για την Αρχιτεκτονική και το Περιβάλλον με ταινίες που εξερευνούν τη σχέση περιβάλλοντος και κοινωνίας αλλά και τα όρια της οικολογικής μας συνείδησης.

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

Αφιέρωμα στην σύγχρονη κινηματογραφία της Κολομβίας.

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

Με στόχο την προώθηση της κυκλοφορίας ταινιών μικρού μήκους στην ΕΕ. τo Psarokokalo συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Amarcort που γεννήθηκε στο Ρίμινι (Ιταλία) το 2008. Το μοναδικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Φεντερίκο Φελίνι που πραγματοποιείται στη γενέτειρά του.

Το φεστιβάλ σταθερά προσηλωμένο στην ανάδειξη κάθε ενδιαφέρουσας νέας πρότασης που προέρχεται από το χώρο των New Media παρουσιάζει στο κοινό ταινίες 360ο . Το 360ο βίντεο (VR) είναι μια σφαιρική μορφή βίντεο η οποία όταν προβληθεί σε virtual reality headset δίνει στους θεατές μια βιωματική διαδραστική εμπειρία.

Τα βραβεία Psarokokalo εναποτίθενται αποκλειστικά στο κοινό.

Psarokokalo Athens International Short Film Festival 2021

H διοργάνωση του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo, πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει στην προβολή- την ανάπτυξη-την έρευνα και την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής (από το 2006). Είναι το κύριο αντικείμενο δράσης της Κύκλος αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Οι κινηματογράφοι που παρουσιάζουν Psarokokalo

Θερινός κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Έναρξη προβολών: 20:30
Αριθμός θέσεων: 200

STELLAR Gastro Cinema

Ετοιμαστείτε για ονειρικές προβολές συνοδεία ενός ειδικά σχεδιασμένου θεματικού street food menu το οποίο επιμελούνται οι 2 chef με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών Psarokokalo. Το Stellar είναι ο μοναδικός κινηματόγραφος στην Ελλάδα με αποκλειστικά ηλεκτρονικό εισιτήριο ενώ αν κάποιος δηλώσει vegetarian το menu διαμορφώνεται για αυτόν.

Ώρα Προσέλευσης: 19:30 – 20:00 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30)
Αριθμός θέσεων: 70

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

27 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 5
- 25 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τζαφέρη 16, Αθήνα 118 54

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.