Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων έρχεται με πέντε ξεχωριστές συναυλίες

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Βραδιές με σπουδαίες μουσικές προσωπικότητες από το εξωτερικό και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας

14 Ιουλίου 2021
- 31 Ιουλίου, 2021

Σπουδαίες μουσικές προσωπικότητες από το εξωτερικό και καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας συμμετέχουν από τις 14 έως και τις 31 Ιουλίου στο 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2021.

Μετά από μήνες απουσίας καλλιτεχνικών δρώμενων, το φεστιβάλ στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, παρουσιάζοντας πέντε ξεχωριστές συναυλίες.

Πέντε νύχτες ποιοτικής μουσικής που απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, λάτρεις κι εξερευνητές: ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με τη διάσημη Ρωσίδα ντίβα της όπερας Olga Peretyatko, συνοδεία του Matthias Samuil στο πιάνο, ρεσιτάλ πιάνου της Ιαπωνο-γερμανίδας σολίστ Alice Sara Ott, ρεσιτάλ βιολιού-πιάνου με δύο Ρώσους ερμηνευτές, τους Sergei Krylov (βιολί) και Evelyne Berezovsky (πιάνο), ρεσιτάλ κλαρινέτου – πιάνου με τους Έλληνες ερμηνευτές Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο) και Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο), ενώ για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του φεστιβάλ, βραδιά ελληνικής μελοποιημένης ποίησης: Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα μέσα από τις μελοποιήσεις του Γιώργου Κουρουπού, ερμηνευμένες από τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη σε απαγγελία της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Της επίσημης έναρξης της φετινής διοργάνωσης προηγήθηκε εισαγωγική εκπαιδευτική δράση που στόχο είχε να συνδέσει τους νέους του νησιού με την κλασική μουσική.

Έπειτα από πέντε συναπτές διοργανώσεις (2016-2020), το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στη χώρα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το πλήγμα που αναπόφευκτα υπέστησαν οι πολιτιστικοί θεσμοί από την πανδημία του Covid-19, το Φεστιβάλ δεν παρέλειψε να δώσει και το 2020 το παρόν, παρουσιάζοντας ένα πολυθεματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 | «Τραγούδια για τη Μάγια»

Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με την διάσημη Ρωσίδα ντίβα της όπερας Olga Peretyatko συνοδεία του διακεκριμένου πιανίστα Matthias Samuil με επιλεγμένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, ειδικά αφιερωμένα στην κόρη της σοπράνο, Maya.

Σοπράνο: Olga Peretyatko
Πιάνο: Matthias Samuil

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 | «Ηχώ της Ζωής»

Ρεσιτάλ πιάνου της Ιαπωνο-Γερμανίδας σολίστ Alice Sara Ott, εμπνευσμένο από τους στοχασμούς της πάνω στα θραύσματα, τις σκέψεις και τους απόηχους της ζωής με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που δομείται γύρω από τα 24 Πρελούδια του Σοπέν.

Πιάνο: Alice Sara Ott

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 | «Πεμπτουσία του Ρομαντισμού»

Ένα ρεσιτάλ βιολιού-πιάνου από δύο Ρώσους ερμηνευτές του ρομαντικού ρεπερτορίου, τον Ρωσο-Ιταλό βιολιστή και αρχιμουσικό Sergei Krylov και την Ρωσίδα πιανίστα Evelyne Berezovsky,

Βιολί: Sergei Krylov
Πιάνο: Evelyne Berezovsky

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 | «Αρχινώ το τραγούδι μου…»

Ταξίδι στην ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα μέσα από τις μελοποιήσεις του Έλληνα συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.

Βαρύτονος: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 | «Μουσικές Πολυχρωμίες»

Ένα «πολύχρωμο» ρεσιτάλ κλαρινέτου – πιάνου, που καλύπτει ένα ευρύ και ποικιλόμορφο φάσμα του ρεπερτορίου, από τον κλαρινετίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Σπύρο Μουρίκη και την πιανίστα και συνιδρύτρια του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων Ναταλία Μιχαηλίδου.

Κλαρινέτο: Σπύρος Μουρίκης
Πιάνο: Ναταλία Μιχαηλίδου

6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

14 – 31 Ιουλίου 2021

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20.30

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 8
- 15 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κουφονήσια 843 00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.