To Back to Athens 7 έρχεται στο κτίριο της Αιόλου 48-50 με θέμα τη «μetaΑθήνα / pόστΑθενς»

Περιλαμβάνει 11 επιμελητικές εκθέσεις καθώς και ατομικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών και επιμελητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το φετινό Back to Athens 2020 με τον ειδικό τίτλο “μetaΑθήνα / pόστΑθενς” περιλαμβάνει 11 επιμελητικές εκθέσεις καθώς και ατομικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών και επιμελητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα είναι μια μοναδική συνάντηση μετά το παγκόσμιο lockdown, όπου η τοπική και διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα θα βρεθεί και πάλι ως φυσικά πρόσωπα, σε μια καινούργια πραγματικότητα.

Ο θεσμός του Back to Athens γεννήθηκε στις απαρχές της κρίσης το 2012, και μέχρι σήμερα αφηγείται τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες των καλλιτεχνών και του κόσμου που ξετυλίγονται μέσα στο Αθηναϊκό τοπίο. Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από τις επιμελητικές προτάσεις και τα έργα των καλλιτεχνών, να διερευνηθούν και να καταγραφούν τα νέα δεδομένα της εποχής που πιθανόν να μας δώσουν ασφαλή συμπεράσματα για το κοντινό μέλλον.

Από την 1 μέχρι τις 4 Ιουλίου, το Back to Athens 2020 θα πραγματοποιηθεί στο επιβλητικό κτίριο του 1950 στην Αιόλου 48-50, στα χαρακτηριστικά δωμάτια του που κάποτε αποτελούσαν μικρά γραφεία και εργαστήρια παραγωγής των επαγγελματιών της περιοχής. Καλλιτέχνες, άνθρωποι του πολιτισμού και φιλότεχνοι θα δώσουν το ραντεβού τους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα μέτρα και τις υποχρεώσεις που επιβάλουν οι συνθήκες.

Το κτίριο είναι ευγενική παραχώρηση της εταιρείας Zoia. Το Back to Athens 2020 διοργανώνει η APART Art Research and Applications, CHEAPART, το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Athens Intersection, και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας, με την υποστήριξη του συλλόγου F.O.T.A. (Friends of Trigono Athens). Παράλληλα, σε συνεργασία με Τα Νέα της Τέχνης, θα παρουσιαστούν συνεντεύξεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και επιμελητών.

Το Back to Athens σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2012 στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κοτζιά όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014. Το 2016 – 2017 πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πλατεία και περιοχή των Εξαρχείων, και το 2018 έδωσε ένα δυναμικό παρόν στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Back to Athens 2020

Ημιόροφος

Sausaging on / Weiterwurschteln / sinehizo na pilatevo / συνεχίζω να πιλατεύω
Επιμέλεια: Christian Rupp Συνεπιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος
Συμμετέχουν: Pablo Chiereghin, Julius Deutschbauer, Aldo Giannotti, Christian Rupp, Elisabeth von Samsonow, Anna Khodorkovskaya, Μπάμπης Καραλής.

New ritual society
Επιμέλεια: Κατερίνα Νικολάου
Συμμετέχουν: Μαρία Βαρελά, Ειρήνη Βλαβιανού, Μυρτώ Βρατσάνου, Γιάννης Βογδάνης, Γιώργος Πετσικόπουλος, Λιλή Χασιώτη, Αλεξία Ψαραδέλη.

BACK TO BASICS: The Alphabet
Fragment of an ongoing performance project
Σύλληψη, έρευνα, δραματουργία & χορογραφία: Αντώνης Λιβερόπουλος
Βοηθός: Αντώνης Βαής Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Επιμέλεια: Ingo Starz

1ος όροφος

>RAUMSTATION

Επιμέλεια: Pablo Chiereghin
Συμμετέχουν:Andrea Heyer, Peter Kraus, Miriam Laussegger, Sascha Alexandra Zaitseva.

Always Forever
Phoenix Athens
Επιμέλεια: Dimitri Yin, Χριστίνα Μακρή
Συμμετέχουν: Ιλεάνα Αρναούτου, Άννα Φαφάλιου, Dimitri Yin, Lee Wells

IF IT SOUNDS LIKE BACON YOU’RE DOING IT RIGHT
Eva Isleifs (A-Dash)
Επιμέλεια: Noemi Niederhauser (A-Dash member)
Συμμετέχουν: Campus Novel, Θοδωρής Προδρομίδης, Sigurður Atli Sigurðsson & Leifur Ýmir, Χρυσανθη Κουμιανακη & Φάνης Καφαντάρης, Talc Design Studio, Benjamin Cohen, Kristin Runarsdottir, Ben Callaghan & Mica Warren, Jennifer Niederhauser-Schlup

Habitat
Επιμέλεια: Ιόλη Κατσαρού
Συμμετέχουν: Ιόλη Κατσαρού, Βασιλική Κούκου, Αλέξανδρος Ντούρας, Έλπιδα Φραγκεσκίδου.

2ος Όροφος

Beast on a diet
Επιμέλεια: Νίνα Κοταμανίδου, Ελευθερία Αλεξανδρή

Συμμετέχουν: Βαγγέλης Αγναντόπουλος, Σταύρος Βαλκάνης, Ελευθερία Αλεξανδρή, Ανδρομάχη Γιαννοπούλου, Ελένη Γκλίνου, Πατρίτσια-Ευγενία Δεληγιάννη, Τατη Δουβανά, Νίνα Κοταμανίδου, Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Ντορίνα Μάλλιου, Φρύνη Μουζακίτου, Μιχαήλ Παρλαμάς, Χρήστος Πόνης, Gm Τουλιάτου, Βασίλης Φιορεντζάκης

3ος Όροφος

Sandbox House
Επιμέλεια: Γαληνή Λαζάνη
Βοηθός επιμέλειας: Αίας Χριστοφής

Συμμετέχουν: Πέτρος Ευσταθιάδης, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ισμήνη Κινγκ, Νικόλαος Κομιώτης, Μανώλης Μπαμπούσης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Ζωή Σκλέπα, Γιώργος Τσεριώνης, Άννα Φαφαλιού, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου.

4ος όροφος

Ο Άνθρωπος: Μεταξύ δύναμης και ευθραυστότητας / Man between Power and Fragility
Επιμέλεια: Στρατής Πανταζής
Συμμετέχουν: Paolo Incarnato, Θάλεια Κερούλη, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Ευαγγελία Τόπα
Ζώντας σε ‘Τουτοριακούς’ χρόνους / Living in Tutorian times

Back Space
Εικαστικό έργο: Ελεάννα Μπαλέση
Επιμέλεια: Κατερίνα Μπότσαρη

Breaths Ελεύθερες συμμετοχές
Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη

Συμμετέχουν: Βασίλης Γαλάνης, Pirro Caridha, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Θωμάς Διώτης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Μαριλένα Κρανιώτη, Κώστας Λαλές, Ναταλία Μαντά, Δημοσθένης Μπογιατζής, Νικόλ Οικονομίδου, Παναγιώτης Βούλγαρης, Κλεοπάτρα Τσαλή, Marion Fischer, Σωτήρης Φωκέας

5ος όροφος

Volume
Ηχητική εγκατάσταση: Robert Mathy
Επιμέλεια: Johannes Rips

Συντελεστές

Επιμέλεια Back to Athens 7: Γιώργος Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη, Christian Rupp

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.