Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο επιστρέφει για 17η χρονιά με θέμα τις «Λογοτεχνικές μεταγραφές του Μύθου και της Ιστορίας»

Με αφιερώματα, εννέα νέα θεατρικά έργα, φοιτητικό θέατρο, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις βιβλίων και διαδικτυακές συναντήσεις και συζητήσεις

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τα νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης λόγω του Covid-19, το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο ενισχύει την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα διαδικτυακών δράσεων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ψηφιακό πρόγραμμα με βιντεο-πορτραίτα των συγγραφέων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, ηχογραφήσεις και αναμεταδόσεις των έργων αυτών, online εκδηλώσεις και συναντήσεις με τίτλο “Libraries as Gardens”.

Οι παρουσιάσεις των έργων στο κοινό μετατίθενται εν ευθέτω χρόνω, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το φεστιβάλ προσκάλεσε έγκριτους Έλληνες συγγραφείς να γράψουν έργα μικρής φόρμας (αλλά και να προτείνουν για παρουσίαση έργα τους) με θέματα από την αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία, τους μύθους και την ιστορία. Όλα τα κείμενα του προγράμματος συνεισφέρουν στη μακρά παράδοση των λογοτεχνικών μεταγραφών των μύθων και της ιστορίας και προσεγγίζουν τα θέματά τους με σημερινή ματιά, μοντέρνα γραφή, ποιητικό λόγο, ευαισθησία και χιούμορ.

*****
LIBRARIES AS GARDENS: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Την επιμέλεια των συζητήσεων αυτών έχει ο Geert Vermeire, διεθνής καλλιτέχνης που δραστηριοποιείται στις περιπατητικές παραστάσεις με νέα μέσα ανά τον κόσμο. Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020, ο επιμελητής προτείνει ένα online πρόγραμμα με ηχογραφήσεις και ηχοτοπία, αναγνώσεις κειμένων, ιστοριών και προσωπικές αφηγήσεις πριν, κατά και μετά την περίοδο του εγκλεισμού.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 9:00-11:00 μμ

«Walking beyond borders – walking arts before and after the pandemic. Between Prespes 2019 and 2021»
Ένα διαδικτυακό πάνελ (στα Αγγλικά) με τους: Ιωάννη Ζιώγα (Ελλάδα), Geert Vermeire (Βέλγιο), Clara Gari (Ισπανία) και Herman Bashiron Mendolicchio (Ιταλία).
Δωρεάν παρακολούθηση εδώ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, 7:00-9:00 μμ

«Into the Artmosphere»
Ένα διαδικτυακό εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας για περφόρμερς, συγγραφείς και άλλους δημιουργούς.
Ο περιβαλλοντικός επιστήμονας Dr. Rich Blundell και ο καλλιτέχνης Geert Vermeire εμβαθύνουν στην έννοια της «οικολογικής νοημοσύνης» και διερευνούν πώς οι καλλιτέχνες του θεάματος, οι συγγραφείς και άλλοι δημιουργοί μπορούν να τη γνωρίσουν και να την ενσωματώσουν στο θέατρο, στη λογοτεχνία και στις άλλες τέχνες του σύγχρονου πολιτισμού.
Δωρεάν παρακολούθηση εδώ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 9:00-11:00 μμ

«Here and there»
Ένα διαδικτυακό πάνελ (στα Αγγλικά) για τις παραστατικές τέχνες στο δημόσιο χώρο με τη χρήση νέων μέσων. Με τους NG Bristow και Richard Shannon (Goldsmiths, London), Ricardo Climent (NOVARS, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ), Fred Adam (CGeomap, καλλιτεχνικός διευθυντής Jungle-ized). Συντονισμός: Geert Vermeire.
Δωρεάν παρακολούθηση εδώ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 9:00-11:00 μμ

«The spaces between the words»
Ένα διαδικτυακό πάνελ (στα Αγγλικά) για τη λογοτεχνία στο δημόσιο χώρο και για τη συνάντηση γραφής και περιπάτου. Με τους Stefaan van Biesen (B), Elspeth Billie Penfold (UK), Andrew Stuck (UK), Babak Fakhamzadeh (Βραζιλία), Lucy Jeffery (Σουηδία), Σίσσυ Παπαθανασίου (Ελλάδα).
Συντονιστής: Geert Vermeire.
Δωρεάν παρακολούθηση εδώ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, 9:00-11:00 μμ

Plant(e)scape: walking as a botanical manifest / walking with plants
Μια διαδικτυακή συζήτηση (στα Αγγλικά) για τη σύνδεση φυτών, πεζοπορίας και λογοτεχνίας. Με την ερευνήτρια Simona Vermeire.  Επιμέλεια: Geert Vermeire.
Δωρεάν παρακολούθηση εδώ

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2020

Libraries as Gardens
Ένας περίπατος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Παρουσίαση ψηφιακού χάρτη από τον Geert Vermeire.
Πληροφορίες διαθέσιμες στους ιστότοπους:
https://supercluster.eu/projects/librariesasgarden/
https://tinyurl.com/Libraries-GR

«;200 χρόνια Επανάσταση;»

Το Φεστιβάλ Αναλόγιο, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εξαγγέλλει μια σειρά εκδηλώσεων για το 2021 ανά τον κόσμο με τίτλο «;200 χρόνια Επανάσταση;».

Το Φεστιβάλ στην Ελλάδα θα οργανωθεί από 21-26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα, σε δημόσιους, αρχαιολογικούς και χώρους ιδιαίτερης σηματοδότησης. Στο Πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων: η παρουσίαση νέων έργων έργα μικρής φόρμας που θα επιλεγούν από διεθνή επιτροπή μέσω διεθνούς πρόσκλησης για συγγραφή νέων έργων, καθώς και διεθνές συνέδριο, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα, δράσεις από και με παιδιά, δράσεις με νέα μέσα και περιπατητικές περφόρμανς.

Καλλιτεχνικός Επιμελητής του ελληνικού προγράμματος είναι ο θεατρικός συγγραφέας, δραματουργός και μεταφραστής Μάνος Λαμπράκης. Ο Επιμελητής, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ και διεθνή Επιτροπή, θα επιλέξουν τα κείμενα που θα παρουσιαστούν, μεταφραστούν, εκδοθούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο πλαίσιο της διεθνούς πρόσκλησης συγγραφής. Την τελευταία ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021 θα απονεμηθούν 3 μεγάλα βραβεία: 1 ελληνικού κειμένου, 1 διεθνούς κειμένου και 1 βραβείο παρουσίασης. Ειδικά για τις διοργανώσεις του Φεστιβάλ σε άλλες χώρες το 2021, έμφαση θα δοθεί στη συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων-δράσεων και στη συμμετοχή μας σε φεστιβάλ στα Βαλκάνια, ώστε να ενδυναμωθεί η ελληνική δημιουργική και πολιτισμική παρουσία στη «γειτονιά» μας. Ήδη έχουν δρομολογηθεί μεταφράσεις ελληνικών θεατρικών έργων και παρουσιάσεις τους σε συνεργασία με καλλιτεχνικούς φορείς σε Τουρκία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ουκρανία.
Ακολουθεί η Πρόσκληση για τη συγγραφή των νέων έργων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/Open Call

To ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ απευθύνει πρόσκληση σε συγγραφείς σε όλον τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο απευθύνει πρόσκληση σε συγγραφείς σε όλον τον κόσμο για τη συγγραφή έργων μικρής φόρμας (έως 5.000 λέξεις), τα οποία θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021 με θέμα: «;200 χρόνια Επανάσταση;» 21-26 Σεπτεμβρίου 2021, Αθήνα.
Τα κείμενα μπορούν να κατατεθούν στις εξής γλώσσες: ελληνική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, πορτογαλική, αραβική, ινδική, ρωσική. Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από ένα μικρό κείμενο παρουσίασης (έως 250 λέξεις) και την δήλωση αποδοχής που ακολουθεί.
Προθεσμία υποβολής έργων μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021
Email αποστολής: [email protected] και [email protected]
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής/αποδοχής από τον σύνδεσμο: http://tiny.cc/b9gosz
Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφικό πρόγραμμα «;200 χρόνια Επανάσταση;» θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ analogiofestival.org

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.