Στο δεύτερο του θεατρικό έργο με τίτλο «Το Έμβρυο», που ανεβαίνει στο Θέατρο Μπιπ για έξι παραστάσεις, ο Δημήτρης Κατσιμίρης μελετάει την έννοια του φόβου και τις επιπτώσεις που έχει στον σύγχρονο άνθρωπο.

Πρωταγωνιστούν οι Χρυσόθεμις Αμανατίδη, ο Δανιήλ Οικονομέας και ο συγγραφέας Δημήτρης Κατσιμίρης.

Ένα νεαρό ζευγάρι μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια περιμένει και πάλι παιδί. Ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα κυλήσουν όλα ομαλά. Όμως τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν τελευταία στην περιοχή τους, τους γεμίζουν με φόβο. Κλείνονται σπίτι τους για να προστατευθούν, μακριά από όλους. Το κακό όμως ήταν από την αρχή δίπλα τους.

Σημείωμα συγγραφέα
Ο φόβος. Αναπόσταστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Φόβος για το παρελθόν, φόβος για το μέλλον, φόβος για το Τώρα. Φόβος για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό μας. Φόβος για τα Πάντα.Ο φόβος είναι ένα φυσικό και φυσιολογικό συναίσθημα που είναι απαραίτητο να υπάρχει για να μας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους. Τι συμβαίνει όμως όταν ο φόβος γίνεται δεύτερη φύση μας και κυριεύει την καθημερινότητα μας; Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτόν τελικά ή είναι η απαραίτητη άμυνα μας σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;

Η παράσταση μετά την συμμετοχή της στο Off-Off Festival 2015(Θέατρο Επί Κολωνώ) θα ανέβει ξανά ανανεωμένη για έξι παραστάσεις από 12 εώς 27 Οκτωβρίου 2015, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 μ.μ, στο Θέατρο Μπιπ.