Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο «Τριανόν»

Το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων «ταξιδεύει» με τις ταινίες του στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει με πρώτο σταθμό τη στέγη του «Τριανόν», από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε 75 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου: από τις Κυκλάδες και την Μακεδονία, έως το Σίδνευ της Αυστραλίας.

Στο «Τριανόν» οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

– το σύνολο του ελληνικού προγράμματος του 38ου Φεστιβάλ (41 ταινίες)

– το Βαλκανικό Πανόραμα

– και τις βραβευμένες ταινίες του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας.

Το Βαλκανικό Πανόραμα αποτελεί μια νέα μόνιμη ενότητα του Φεστιβάλ με τρία προγράμματα:

Tιμητικό Aφιέρωμα στη Βουλγαρία (και συγκεκριμένα στη NATFA, την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Βουλγαρίας),

Balkan Highlilghts of Drama (μία επιλογή των σημαντικότερων Βαλκανικών ταινιών  που διαγωνίσθηκαν στο Φεστιβάλ Δράμας τα τελευταία χρόνια),

Βαλκανικές ταινίες από το ALTCINE: Μια επιλογή από το online φεστιβάλ  βαλκανικών ταινιών μικρού μήκους altcineAction.

Tην εκδήλωση ανοίγουν και κλείνουν οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες της φετινής διοργάνωσης. Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Νικόλας Κολοβός για το «Σύκο» του ενώ τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε ο Γαβριήλ Τζάφκας για την ταινία του «Euroman» (που κέρδισε και το Βραβείο Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης του Διεθνούς Τμήματος).

Το Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου» απέσπασε ο Νίκος Τσεμπερόπουλος για το «Simon says». H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα συνεχίζουν να απασχολούν μια μερίδα των νεαρών δημιουργών. Φέτος κάποιοι εμπνέονται από την αποσάθρωση της Ευρώπης και από το φαινόμενο της (νέο) μετανάστευσης στη Γερμανία, ενώ η  ταινία μικρού μήκους δείχνει και πάλι τα γρήγορα αντανακλαστικά της, αφού κάποιοι καταπιάνονται και με το ζήτημα των μεταναστών στα νησιά.

Σταθερή θεματική οι διαπροσωπικές σχέσεις (οικογένεια, έρωτας, φιλία), οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το επερχόμενο τέλος, η μοναξιά και τα γηρατειά. Το θέμα ταμπού του παιδικού θανάτου, η κακοποίηση παιδιών, το εκπαιδευτικό σύστημα (σε μια αλληγορία με ζόμπι), η θρησκεία, η ζωή στην επαρχία, οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί,  η οικολογία και η επικράτηση της τεχνολογίας σε φουτουριστικές μετάαποκαλυπτικές ταινίες, αποτελούν μερικές ακόμα φετινές θεματικές. Όπως  και οι φρικαλεότητες των Γερμανών στον πόλεμο και των Ελλήνων στον Εμφύλιο.

Πολλοί είναι και οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του φετινού διαγωνιστικού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αντώνη Καφετζόπουλο, Λυδία Φωτοπούλου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιουλίκα Σκαφιδά, Προμηθέα Αλειφερόπουλο αλλά και τον τραγουδιστή Πάνο Μουζουράκη.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Mini Talent Lab» και «Drama Pitching Lab» για νέους κινηματογραφιστές, ο προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Δράμας Bobby Roth θα δώσει master class στο «Τριανόν» την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.