«Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα»: Η ετήσια ομαδική έκθεση στην γκαλερί L,a boutique

Month of Nude Photography

Η Γκαλερί του L,a,boutique για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφιερώνει τον Ιούνιο στη φωτογραφία γυμνού

Η Γκαλερί του L.a boutique για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφιερώνει τον Ιούνιο στη φωτογραφία γυμνού, και παρουσιάζει την ετήσια ομαδική έκθεση με τίτλο, «Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, και ώρα 19.30-22.30 μ.μ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2019.

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης, Άννα Χασανάκου στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: «…Η Φωτογραφία ως πιο σύγχρονο μέσο στην ιστορία της Τέχνης, συνεχίζει την μακρά παράδοση της αποτύπωσης του γυμνού, από την απαρχή της δημιουργίας της, με το γυμνό να υιοθετείται ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο θέμα και να συμβαδίζει παράλληλα με την τεχνική εξέλιξη του ίδιου του μέσου αλλά και των εκάστοτε πολιτισμικών αλλαγών.

Mε αφετηρία τις φωτογραφικές αποτυπώσεις γυμνών αγαλμάτων της ελληνικής και ρωμαϊκής γλυπτικής ή την καταγραφή του σώματος γυμνών μοντέλων για επιστημονικούς σκοπούς, σύντομα θα περάσει στην ίδια την καλλιτεχνική πρακτική της φωτογραφικής εξερεύνησης του γυμνού ως καθαρής φόρμας.

Από τον Alfred Stieglitz μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Annie Leibovits, από τον Edward Weston μέχρι τη Diane Arbus, τον Helmut Newton ή τον προκλητικό Andres Serrano, το γυμνό σώμα δεν έπαψε ποτέ να «ερεθίζει» τα μάτια τόσο του καλλιτέχνη όσο και του θεατή.

Σήμερα, απαντάται μια πληθώρα κατηγοριών φωτογραφίας γυμνού και ένας πλουραλισμός που χαρακτηρίζει συνολικά την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Στόχος της ετήσιας έκθεσης του Μήνα Καλλιτεχνικού Γυμνού είναι να αναδείξει τις ποικίλες προσεγγίσεις του γυμνού σήμερα, θεματικές, τεχνικές, αισθητικές, φιλοσοφικές και άλλες, μέσα από επιλεγμένα φωτογραφικά έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Συντελεστές

Εμμανουέλλα Αργυροπούλου, Βαγγέλης Καλός, Ελισσάβετ Κασαμπαλίδου, Στάθης Κροκίδης, Περικλής Λιακάκης, Παγκράτης Παγκρατίδης, Νίκος Σταυρόπουλος, Maria Frodl, Stefan Neagu, Trond Skaret, Bill Stathoulis, Maria Tsalla

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.