Το i.P.A.S. Film Festival Vol. 3 έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα τετραήμερο προβολών με 62 φιλμ μικρού μήκους από 26 διαφορετικές χώρες

Το i.P.A.S. Film Festival Vol. 3 καλπάζει στη μεγάλη οθόνη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για ένα τετραήμερο προβολών, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Φέτος, με τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουμε πολιτικές ταινίες ανεξάρτητων κινηματογραφιστών  και σπουδαστών από όλο τον κόσμο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές και να συμβάλλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών.

Στο φετινό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε 62 φιλμ μικρού μήκους από 26 διαφορετικές χώρες, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Το i.P.A.S. FILM FESTIVAL εμπλουτίζεται με τρεις ακόμη παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Booze Cooperativa:

Α) Εργαστήριο: Masterclass Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου
Β) Εργαστήριο: Sonic Ontologies in Film
Γ) Πάρτυ λήξης για το κοινό και τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές.

Για άλλη μια χρονιά, το κοινό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βράβευση των συμμετεχόντων. Δίνοντας την ψήφο του καθημερινά στις αγαπημένες του ταινίες, θα αναδείξει το βράδυ της Κυριακής τον Νικητή που θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

Σας περιμένουμε για να δράσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μέσα από τις εικόνες και τους ήχους του σήμερα.

Οι Δράσεις του i.P.A.S. Film Festival 2019:

Προβολές –  Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πέμπτη 9 Μαΐου | 17.30 – 00.00
Παρασκευή 10 Μαΐου | 17.30 – 00.00
Σάββατο 11 Μαΐου | 17.30 – 00.00
Κυριακή 12 Μαΐου | 17.30 -19.30

Απονομή Βραβείων Επιτροπής και Κοινού: Κυριακή 12 Μαΐου στις 20.00

Κατά τη διάρκεια της ροής των προβολών, οι φιλοξενούμενοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Εργαστήρια – Booze Cooperativa

 Sonic Ontologies In Film
Σάββατο 11 Μαΐου | 13.00 – 16.00

Εισηγήτρια: Δήμητρα Κουστερίδου
Για συμμετοχές: +30 697 3977532

Το εργαστήριο έχει σκοπό να προωθήσει καινοτόμους συνδυασμούς αισθητικής και πρακτικής προσέγγισης στην καταγραφή ήχου και σύνθεσης των φιλμ με τη χρήση ψηφιακών και αναλογικών χειροποίητων μέσων.

Στόχος είναι να γίνει κατανοητό ότι η πράξη καταγραφής δεν είναι απλώς μια «συλλογή ήχων», αλλά μια διαδικασία εμπλοκής σε μια κατάσταση ή σ’ένα περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δουλέψουν σε θέματα ηχογράφησης και σύνθεσης τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα, με τη χρήση πειραματικών μέσων καταγραφής χώρου και αντικειμένων, δημιουργική συλλογή ήχων, επεξεργασία και μίξη, με σκοπό την ερμηνεία και την ηχητική αφήγηση σε κινούμενη εικόνα.

Masterclass Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου
Κυριακή 12 Μαΐου | 13.00 – 16.00

Εισηγητής: Χρήστος Πυθαράς
Για συμμετοχές: +30 697 4867975

Τι ακριβώς κάνει ο σκηνοθέτης στο γύρισμα; Ποιο είναι το πλαίσιο εργασίας του ρόλου του σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας;

Η συνάντηση ανοίγει διάλογο πάνω στις έννοιες της κινηματογραφικής γλώσσας, της αφήγησης και της δραματουργίας, μέσω της αποδόμησης σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

  Πάρτυ Λήξης – Booze Cooperativa
Κυριακή 12 Μαΐου 

Μετά την τελετή λήξης του φεστιβάλ και την απονομή βραβείων που θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σας προσκαλούμε στο Booze Cooperativa για να γνωριστούμε και να συνομιλήσουμε με τους φιλοξενούμενους σκηνοθέτες σε πιο χαλαρό κλίμα με μουσική και ποτό.

Με την επίδειξη κουπονιού που θα σας δοθεί την Κυριακή στην Ταινιοθήκη, μπορείτε να πιείτε δωρεάν ένα από τα ποτά χορηγίας που θα προσφέρεται στο Booze.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.