Ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου την παράσταση «Το Καμπαρέ των Ζώων», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο-cd το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μάρτης.

Ένα διαφορετικό, τραγουδιστό μάθημα φυσικής ιστορίας για παιδιά από 4 ετών, διάρκειας μίας ώρας και κάτι, ξεναγεί τους μικρούς θεατές στον θαυμαστό κόσμο των ζώων και του δάσους.

Ο παπαγάλος, η πεταλούδα, ο σκαντζόχοιρος, ο ρινόκερος και πολλά ακόμα αγαπημένα ζώα των παιδιών, ανακαλύπτουν τυχαία ένα ξεχασμένο καμπαρέ και αναλαμβάνουν ρόλους ηθοποιών, παρουσιάζοντας το καθένα, το νούμερό του.

Ανάλογα με τη συμπεριφορά, το μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική του θέση, στο κάθε ζώο ταιριάζει ένα διαφορετικό είδος μουσικής και έτσι, ταγκό, σουίνγκ και βαλς εναλλάσσονται με χασάπικα και ζεϊμπέκικα που  μιλούν με απρόβλεπτα διασκεδαστικό τρόπο για το ζωικό βασίλειο και μαθαίνουν στα παιδιά τα γνωρίσματα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειες των ζώων και των εντόμων.

Το καμπαρέ των ζώων - Red Jasper Cabaret Theatre

Πόσα είναι τα είδη των δεινοσαύρων, πότε και γιατί εξαφανίστηκαν από τη Γη; Τί συμβαίνει στο δάσος όταν όλα τα ζώα πάνε για ύπνο;

Γιατί οι ψαράδες κυνηγούν τα δελφίνια και γιατί, αυτά, δεν τους κρατούν κακία; Γιατί βρέθηκε ο κηφήνας έξω από την κυψέλη; Γιατί ο ρινόκερος θεωρείται η «παρεξήγηση της φύσης» και πώς κέρδισε η χελώνα τον λαγό;

Η παράσταση, με θεατρικό και, κυρίως, διαδραστικό τρόπο, απαντά σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα και γίνεται αφορμή για ένα χαριτωμένο και διασκεδαστικό μάθημα που ενθουσιάζει τα παιδιά.