Το Μουσείο Καζαντζάκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εικόνες & μυρωδιές από τον τόπο καταγωγής του Ν. Καζαντζάκη

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Μουσείο Καζαντζάκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια εξωτερική δράση για παιδιά και ενήλικες. Τα παιδιά της Μυρτιάς υποδέχονται τους μικρούς και μεγάλους φίλους στον τόπο καταγωγής του Νίκου Καζαντζάκη και μέσα από εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, ιδέες και εμπειρίες ανακαλύπτουν όλοι μαζί τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του χωριού, συνθέτοντας το δικό τους πολιτιστικό χάρτη.

Τι σχέση έχει ο Αλέξης Ζορμπάς με το «Στενό των λουλουδιών»; Τι ακούμε σ’ ένα φαράγγι; Τι γεύση έχει το φασκόμηλο; Το Μουσείο προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την τοπική ιστορία και τη φύση και να βρούνε όλοι μαζί τρόπους για την ανάδειξη και την προστασία τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.