Η προσωπική παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου με τίτλο “Mute” μετά από παραστάσεις σε κλειστά και ανοιχτά θέατρα και μετά από ένα χρόνο θεατρικού mute, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα από τις 24 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

''MUTE'' του Γιώργου Χρυσοστόμου

©Domniki Mitropoulou

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

''MUTE'' του Γιώργου Χρυσοστόμου

©Domniki Mitropoulou

''MUTE'' του Γιώργου Χρυσοστόμου

©Domniki Mitropoulou

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ένα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων

Τρίτη 24 Αυγούστου: Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Τρίτη 31 Αυγούστου: Κηποθέατρο Παπάγου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου: Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου: Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης “Δ.Κιντής”

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου: Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” Αιγάλεω

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Νταμάρι “Αλίκη Βουγιουκλάκη” Βριλήσσια

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Ορέστης Μακρής Χαλκίδα

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου: Αμφιθέατρο Θαν.Βέγγος – Κορυδαλλός

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Κηποθέατρο Νίκαιας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Βράχων “Μ.Μερκούρη” Βύρωνας

*Cover photo: ©Domniki Mitropoulou