Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να κάνει παιδιά και να πεθάνει;

Η ομάδα 9 παρά κάνει το ντεμπούτο της με «Το όνειρο του Σολωμού», μία πρωτότυπη παράσταση, εμπνευσμένη από τους καθημερινούς υπαρξιακούς προβληματισμούς του ανθρώπου, από τις 12 Οκτωβρίου στο Bios Tesla basement.

Η παράσταση αφηγείται το ταξίδι ενός σολομού, του Διονύση. Ο σολομός ως είδος γεννιέται σε γλυκά νερά, μεταναστεύει στον ωκεανό κι επιστρέφει αργότερα εκεί όπου γεννήθηκε για να γονιμοποιηθεί. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξαντλείται και πεθαίνει.

Τη διαδρομή αυτή ακολουθεί και ο Διονύσης και κατά τη διάρκειά της, συναντά διάφορα πλάσματα του βυθού που επηρεάζουν την πορεία του. Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι, ο σολομός θα αναζητήσει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες του από μεγάλες προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως ο Άλμπερτ Άινσταιν – το δελφίνι, ο Σίγκμουντ Φρόιντ– το χέλι, η Μητέρα Τερέζα – η αρκούδα, ο Ρωμαίος – το λαβράκι και πολλοί άλλοι, αλλά και την απάντηση στο ερώτημα πώς κάνεις δικές σου όλες αυτές τις θέσεις που προβάλλονται σαν απαντήσεις από σοφούς ανθρώπους;

Το κείμενο είναι μία σύλληψη της ομάδας 9 παρά και η ζωντανή πρωτότυπη μουσική της περφόρμανς είναι γραμμένη ειδικά για την παράσταση.