Το Playroom στην γκαλερί State of Concept

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από 5 ως 12 ετών

Με αφορμή την έκθεση «Όλα είναι λάθος, Ξέρξη», της Μαργαρίτας Μποφιλίου, το Playroom εφαρμόζει τη βασική του πεποίθηση ότι η σύγχρονη τέχνη μπορεί να αφορά όλες τις ηλικίες. Για άλλη μία φορά παροτρύνει γονείς και παιδιά, να μπουν σε ένα χώρο τέχνης όχι μόνο ως παρατηρητές, αλλά με σκοπό να διευρύνουν το αισθητικό τους πεδίο και την κριτική τους σκέψη απέναντι στα σύγχρονα έργα τέχνης και να δημιουργήσουν τα δικά τους παίζοντας.

Το Playroom εστιάζει σε συγκεκριμένα έργα της Μαργαρίτας Μποφιλίου και με αυτά ως αφετηρία δημιουργεί τρία παιχνίδια τέχνης. Η έννοια που θα επεξεργαστούμε είναι η επικοινωνία, καθώς η αυθόρμητη γραφή, η έντονη πολυκοσμία των εικόνων, η αφηγηματικότητα και η λιτότητα των υλικών των έργων της έκθεσης, μας δημιούργησε την περιέργεια να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό, άηχο λόγο που το κάθε έργο ακούσια προβάλλει στο χώρο και το θεατή. Τα παιδια θα φύγουν από την έκθεση με ένα γλυπτό, έναν ήχο και ένα αφαιρετικό κολλάζ.

Θα υπάρχει λίγος χρόνος στην αρχή, για να γνωριστούμε με την ομάδα και να κάνουμε κάποιες σωματικές ασκήσεις για να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να απελευθερώσουμε τη φωνή μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.