Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020 με υπότιτλο «Υποσύνολο» σαν ένας πρόλογος για το επόμενο του ’21

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, παρουσίασαν το –προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες– πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, παρουσίασαν το –προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες– πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Αυτό φέρει τον υπότιτλο «Υποσύνολο — Fragment», αφού πρόκειται για μία «ειδική εκδοχή» καθώς λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που έφερε η πανδημία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των αρχικών προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα περιελάμβανε το ΦΑ του 2020. Γι’ αυτό και όπως ανέφερε η Κατερίνα Ευαγγελάτου το 2021 το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα έχει ένα διευρυμένο πρόγραμμα:

«Τα έργα που δεν θα μπορέσουν να παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται ήδη για το 2021, σε ένα διευρυμένο Φεστιβάλ ’20-’21, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μεγάλο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, για να γιορτάσουμε τα 65 χρόνια μας. Η έναρξη, ο πρόλογος, αν θέλετε, γίνεται φέτος.»

Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει 17 ελληνικές παραγωγές Μουσικής, Θεάτρου και Όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες, που θα εμφανιστούν μόνο στα ανοικτά θέατρα της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο, στα προσαρμοσμένα δεδομένα της πανδημίας. Ξεκινά με «αντισυμβατικό τρόπο σε ένα τολμηρό εικαστικό εγχείρημα» συμπράττοντας με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στον χώρο του Ωδείου Αθηνών με την εικαστική εγκατάσταση  «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» του Διονύση Καβαλλιεράτου.

«Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» του Διονύση Καβαλλιεράτου

Στο Ηρώδειο η έναρξη γίνεται με Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο Τους προβολείς στήσε με μουσικές και τραγούδια από το θέατρο. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, η Μόνικα θα παρουσιάσει το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ ενώ σε πρώτη παρουσίαση του δίσκου Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων, ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη εισβάλλουν ως «λύκοι» για πρώτη φορά στο Ηρώδειο με ερμηνείες εσωτερικές, αφαιρετικές και ονειρικές.

Aλκίνοος Ιωαννίδης | Photo: Kostas Matzios

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου πρεμιέρα κάνουν οι Πέρσες του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, μια «παράσταση που ανήκει στο μετακλασικό», όπως ανέφερε ο ίδιος για τη σκηνοθετική ματιά του.

Τέλος, το Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αρχίζει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε ένα Live Looping με τη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη και τραγούδια από τη δισκογραφία του, ενώ και η Ομάδα Ραφή επανέρχεται στο Φεστιβάλ, αυτή τη φορά με το μπαρόκ κομψοτέχνημα του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι Η Κιβωτός του Νώε.

Ομάδα Ραφή – Nova Melancholia – Μιχάλης Σιγανίδης | Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέττι

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020 «Υποσύνολο — Fragment»

Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.