«Το χρώμα του νερού»: Έκθεση με φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου

Το χρώμα του νερού

Με θέμα την πολυμορφία της διάδρασης νερού και φωτός

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας τοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίου με τίτλο «Το χρώμα του νερού», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. H έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της Αρκαδίας και της ευρύτερης Πελοποννήσου και έχει ως θέμα την πολυμορφία της διάδρασης νερού και φωτός. Οι φωτογραφίες, εκτυπωμένες σε επιλεγμένα χαρτιά και καμβάδες υψηλής ποιότητας, αποτυπώνουν την αέναη ροή χρωμάτων, φόρμας και ρυθμού του υδάτινου στοιχείου, υποδηλώνοντας την εφήμερη φύση της ζωής σαν χρωματιστό κυματισμό

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ζει στην Τρίπολη Αρκαδίας. Εμπνευσμένος από τα τοπία της Ελλάδας, επικεντρώνεται σε εικόνες που εξυμνούν την ανθρώπινη συνείδηση ως εκλεπτυσμένη δημιουργία της φύσης. Σκοπός του είναι η δημιουργία έργων, όλα τα στάδια παρασκευής των οποίων, όπως η λήψη της εικόνας, η επεξεργασία της, η επιλογή χαρτιών και η εκτύπωση, να γίνονται από τον ίδιο τον δημιουργό, προκειμένου τα υλικά χαρακτηριστικά του κάθε έργου να δρουν ενισχυτικά στο φωτογραφικό ίχνος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.