Η Toss Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τη νέα ενότητα έργων του Νίκου Ράκκα με τίτλο Common People (Like you).

Σε μια εποχή επιταχυνόμενης επανάληψης, μαζικής διάδοσης και υπερπαραγωγής της ψηφιακής εικόνας ο Νίκος Ράκκας οικειοποιείται το παιχνίδι και συγκεκριμένα τα Playmobil από την τεράστια προσωπική συλλογή του και δημιουργεί σκηνοθετημένες καταστάσεις καθημερινότητας με έντονη αίσθηση της υπέρβασης της πραγματικότητας υπέρ μιας νέας οπτικής, σχεδόν μεταφυσικής φυγής.

Ο φωτογράφος αντιπαραθέτει τις μικροκλίμακες του παιχνιδιού στον εξωτερικό δημόσιο χώρο και δημιουργεί δομημένα πλαίσια σκηνών και στιγμιότυπων .Όλα εμφανίζονται ονειρικά, υπερβολικά, άκρως ποιητικά και ‘’παιχνιδιάρικα’’

Ο Νίκος Ράκκας γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου και δημιουργεί τις εικαστικές βιτρίνες στα καταστήματα Lakis Gavalas, LAK, Burberry και Dsquared σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως φωτογράφος έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και σε θεατρικές παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε και στο Χοροθέατρο του Κωνσταντίνου Ρήγου. Πήρε μέρος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, οπού διακρίθηκε και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση στο Παρίσι.

Η πρώτη προσωπική του έκθεση στο Art House στη Θεσσαλονίκη είχε τον τίτλο ‘’We hate it when our friends become successful ’’ και συμπεριελάμβανε πορτραίτα φίλων και γνωστών καλλιτεχνών. Ακολούθησε η δεύτερη προσωπική του έκθεση στο Pall Mall Deposit στο Nοtting Hill του Λονδίνου με τίτλο ‘’Daydreamer’’ οπού παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα πορτραίτα με τις φιγούρες PLAYMOBIL με πολύ θετική ανταπόκριση από τον τύπο. Γίνεται αναφορά από τις έγκυρες εφημερίδες The Guardian και The Independent καθώς και από τοπικά free press και sites του Notting Hill.

Τον Φεβρουάριο του 2010 συμμετέχει στο διαγωνισμό φωτογραφίας The Athens Voice και του Δήμου Αθηναίων και παίρνει το πρώτο βραβείο. Η απονομή και οι ομαδική έκθεση έγινε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Παίρνει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και project όπως το 7Ply Skate Festival στην Τεχνόπολη, στην Cheap Art, στο Reworks Festival κ.α