Το Trajectory of an Idea είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης για να δημιουργήσει διάδραση μεταξύ κίνησης, μουσικής, και βίντεο.

Ο θεματικός άξονας του κομματιού αποτελείται από μια μεταφορά που παραλληλίζει τη διαδρομή, ή τροχιά, μιας ιδέας στον χρόνο με την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Μια ιδέα γεννιέται, αναπτύσσεται, ωριμάζει, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Τα σώματα στη σκηνή ενσαρκώνουν, ή ενσωματώνουν, ιδέες: Τι επιτρέπει ένα όριο στη σκηνή; Τι δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του δαπέδου και των σωμάτων; Τι ελευθερίες δίνει η μια ιδέα στην άλλη; Και τι σημαίνει τελικά το τέλος για μια ιδέα;

Η κίνηση και ο ήχος λειτουργούν σε επίπεδο δράσης/αντίδρασης, ή αιτίας και αποτελέσματος, δημιουργώντας την εντύπωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος και ενός φανταστικού, άρα και εύπλαστου, περιβάλλοντος. Η παράσταση είναι έντονα οπτικοακουστική και εξερευνά μέσω της τεχνολογίας το διαμεσικό χώρο στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών.

Η παράσταση Trajectory of an Idea πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Vitruvian Thing, στις 24 και 25 του Μάη, και θα ταξιδέψει και στην Αθήνα, στο θέατρο Olvio, την Παρασκευή 31 Μαΐου, 21:00, θα επιστρέψει στο Vitruvian Thing στις 8 και 9 Ιουνίου για 4 ακόμη παραστάσεις, αλλά και θα βρεθεί σε άλλους προορισμούς το φθινόπωρο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού διαδραστικών συστημάτων, με τίτλο “Man-Machine Interfacing” και επίκεντρο την πλατφόρμα Arduino, το περιβάλλον προγραμματισμού SuperCollider, και αδρανειακούς αισθητήρες. Το εργαστήριο γίνεται στις 22-23 Μαΐου για δεύτερη φορά λόγω αυξημένης ζήτησης, βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την παράσταση. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/manmachine-workshop.

Επίσης, στις 19 Μαΐου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και επίδειξη του συστήματος της παράστασης και συζήτηση με τους συντελεστές, με ελεύθερη είσοδο, στο Vitruvian Thing.

Η Die Wolke είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, το video art, τα μεικτά μέσα, και συναφείς τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την έρευνα και παραγωγή έργου, αλλά και την υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών.