“Trajectory of an Idea”: Η παράσταση που ενώνει χορό και τεχνολογία επί σκηνής έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μια έντονα οπτικοακουστική παράσταση που εξερευνά μέσω της τεχνολογίας τον διαμεσικό χώρο στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών

Το Trajectory of an Idea είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης για να δημιουργήσει διάδραση μεταξύ κίνησης, μουσικής, και βίντεο.

Ο θεματικός άξονας του κομματιού αποτελείται από μια μεταφορά που παραλληλίζει τη διαδρομή, ή τροχιά, μιας ιδέας στον χρόνο με την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Μια ιδέα γεννιέται, αναπτύσσεται, ωριμάζει, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Τα σώματα στη σκηνή ενσαρκώνουν, ή ενσωματώνουν, ιδέες: Τι επιτρέπει ένα όριο στη σκηνή; Τι δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του δαπέδου και των σωμάτων; Τι ελευθερίες δίνει η μια ιδέα στην άλλη; Και τι σημαίνει τελικά το τέλος για μια ιδέα;

Η κίνηση και ο ήχος λειτουργούν σε επίπεδο δράσης/αντίδρασης, ή αιτίας και αποτελέσματος, δημιουργώντας την εντύπωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος και ενός φανταστικού, άρα και εύπλαστου, περιβάλλοντος. Η παράσταση είναι έντονα οπτικοακουστική και εξερευνά μέσω της τεχνολογίας το διαμεσικό χώρο στο πλαίσιο των παραστατικών τεχνών.

Η παράσταση Trajectory of an Idea πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στο Vitruvian Thing, στις 24 και 25 του Μάη, και θα ταξιδέψει και στην Αθήνα, στο θέατρο Olvio, την Παρασκευή 31 Μαΐου, 21:00, θα επιστρέψει στο Vitruvian Thing στις 8 και 9 Ιουνίου για 4 ακόμη παραστάσεις, αλλά και θα βρεθεί σε άλλους προορισμούς το φθινόπωρο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού διαδραστικών συστημάτων, με τίτλο “Man-Machine Interfacing” και επίκεντρο την πλατφόρμα Arduino, το περιβάλλον προγραμματισμού SuperCollider, και αδρανειακούς αισθητήρες. Το εργαστήριο γίνεται στις 22-23 Μαΐου για δεύτερη φορά λόγω αυξημένης ζήτησης, βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την παράσταση. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/manmachine-workshop.

Επίσης, στις 19 Μαΐου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και επίδειξη του συστήματος της παράστασης και συζήτηση με τους συντελεστές, με ελεύθερη είσοδο, στο Vitruvian Thing.

Η Die Wolke είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, το video art, τα μεικτά μέσα, και συναφείς τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την έρευνα και παραγωγή έργου, αλλά και την υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών.

Συντελεστές

Δροσιά Τριαντάκη: χορογραφία, performance
Dani Joss: μουσική, sound design, διαδραστικά συστήματα
Μαργαρίτα Παναγιώτου: performance
Dolores Λουσιώτη: performance
Αλίκη Ιωσαφάτ: video, γραφιστικά
Γιάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά, hardware
Ιωάννα Συμεωνίδου: κοστούμια – 3D print design
Μαρία Λούβαρη: κοστούμια – fitting
Alfonso De Grandis: συμπληρωματικό sound design
Γιώργος Αλεξάκης: φωτογραφία

Ηχογράφησαν οι μουσικοί: Λάζαρος Πλιάμπας, Γιάννης Κυρατσός, Δημήτρης Δαλέζης, Ηρακλής Ιωσηφίδης, Μιχάλης Καρανίκος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.