Το Bob Theatre Festival και το bios εγκαινιάζουν την φετινή τους σύμπραξη με μία σημαντική μετάκληση την Τετάρτη 2 Μαΐου, δύο βδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, καλώντας στην Αθήνα τους Theatre Ad Infinitum με την sold-out παραγωγή τους, το Translunar Paradise. Οι Τheatre Ad Infinitum είναι μια διεθνής θεατρική ομάδα της σχολής Lecoq, με βάση το Λονδίνο, που δημιουργεί καινούριες και πρωτότυπες παραστάσεις απευθυνόμενη σε πολυπολιτισμικές ομάδες ανθρώπων.

Το Translunar Paradise είναι μια ιστορία για τη ζωή, το θάνατο και την αιώνια αγάπη. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο William δραπετεύει σε έναν φαντασιακό παράδεισο γεμάτο αναμνήσεις, ένα μέρος μακριά από την πραγματικότητα της θλίψης του. Η Rose επιστρέφει στον μοναχικό της σύντροφο για μια τελευταία πράξη αγάπης: να τον βοηθήσει να την ξεπεράσει. Με τη συνοδεία ενός ακορντεόν, αυτή η παράσταση σωματικού θεάτρου και μάσκας είναι μια ιστορία για το χάσμα της νεαρής και της ώριμης ηλικίας, για το πώς τα γηρατειά λειτουργούν ως μάσκα σβήνοντας το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος κάποτε υπήρξε νέος.

Διαβάστε τη συνέντευξη του George Mann, ιδρυτή, σκηνοθέτη και ερμηνευτή της ομάδας Ad Infinitum, στη στήλη μας Συναντήσεις.