Τριήμερο εκδηλώσεων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Δράσεις με θέμα την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά αντικείμενα

Το τριήμερο Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Το Μήνυμα της Θάλασσας», το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει με ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά αντικείμενα.

Αναλυτικά:
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μπορείτε να επισκεφθείτε με ελεύθερη είσοδο τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τoυ Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

H κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, αναφέρει σε Mήνυμά της για την Ημέρα αυτή, τα εξής: “H Ημέρα του Περιβάλλοντος είναι ημέρα αυτοσυνειδησίας για τον άνθρωπο και ευθύνης για τις εξουσίες.
H Εθνική υπόσταση και η δυναμική κάθε  χώρας  δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη γεωπολιτική της ακεραιότητα και την αμυντική της ισχύ, αλλά και στον βιολογικό και φυσικό πλούτο των δασικών, θαλάσσιων και αγροτικών οικοσυστημάτων  της. Εύχομαι η βιοποικιλότητα  που διαθέτει η Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό, να αποτελέσει τη δυναμική προς μια διηνεκή ανάπτυξη χάριν των επόμενων γενεών”.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
Ημερίδα με τίτλο «Η Θαλάσσια Ρύπανση από τα Πλαστικά: Παρόν και Μέλλον»
Η ημερίδα λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στους τομείς των θαλάσσιων ερευνών και της περιβαλλοντικής ρύπανσης και θα παρουσιάσουν μελέτες και τρόπους αντιμετώπισης
του παγκόσμιου αυτού προβλήματος.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας, διαβάστε εδώ.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Εκπαιδευτικά / Ψυχαγωγικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5 -13 ετών με ποικίλη θεματολογία λαμβάνουν χώρα σε διάφορες αίθουσες του Μουσείου.

Η συμμετοχή των παιδιών περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου του Μουσείου.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το περιεχόμενο και τις ώρες των Προγραμμάτων εδώ.

Ημέρες Ελληνικής Γης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνονται από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου οι «Ημέρες Ελληνικής Γης».

Στο Πωλητήριο του Κέντρου ΓΑΙΑ θα διατίθενται είδη από ολόκληρη την Ελλάδα: Ελαιόλαδο με γεύσεις, ζυμαρικά Ζέας, φυσικά καλλυντικά, αντηλιακά και προϊόντα προστασίας από τα κουνούπια, γλυκά χωρίς ζάχαρη και πολλά άλλα.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις «Ημέρες Ελληνικής Γης», μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.