Tsak Bam Festival 2019: Ένα «αυθόρμητο» φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στην Αίγινα

TSAK BAM FESTIVAL 2019

Performance, εγκαταστάσεις, προβολές, εικαστικά, μουσική και δημιουργικά εργαστήρια σε «μικρές σκηνές» στο μαγικό χωράφι με τις φιστικιές

Το Tsak Bam Festival δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από την επείγουσα ανάγκη καλλιτεχνών που ζουν στην Αίγινα να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό της Αίγινας, να γνωριστούν καλλιτεχνικά μεταξύ τους σε βάθος, να επαναπροσδιορίσουν τη Σύγχρονη Τέχνη, και να δοκιμαστούν στη διοργάνωση ενός no budget φεστιβάλ με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα και με απεριόριστη εθελοντική εργασία. Το κάλεσμα σε καλλιτέχνες για να συμμετέχουν είχε άμεση ανταπόκριση. Το κοινό έδειξε ενδιαφέρον, αμφισβήτησε, υποστήριξε, αναρωτήθηκε, μετακινήθηκε, ταξίδεψε. Ήταν παρών στο εγχείρημά μας. Το Tsak Bam Festival 2017 μας έδωσε ώθηση να συνεχίσουμε. Και έτσι το Tsak Bam Festival 2018 έφερε και πάλι καλλιτέχνες στο νησί, για τρεις μέρες με τεράστια επιτυχία.

Φέτος, για τρίτη χρονιά, στις 12, 13 και 14 Ιουλίου, καλλιτέχνες που ζουν στην Αίγινα ή είναι συχνοί επισκέπτες της, καθώς και καλεσμένοι καλλιτέχνες, μοιράζονται με το κοινό, για άλλη μία φορά, τις ιδέες τους, φρέσκα έργα, αυτοσχέδια, έργα σε εξέλιξη, έργα με πειραματικό χαρακτήρα, έργα που ψάχνουν τα όρια, τολμούν το ανοίκειο, αρέσκονται στο ρίσκο.

Στο μαγικό χωράφι με τις φιστικιές διαμορφώνουν «μικρές σκηνές», χώρους για performance, εγκαταστάσεις, προβολές, εικαστικά, μουσική. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το Tsak Bam Festival δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και οι πόροι για την πραγματοποίησή του προέρχονται από τη συλλογική μικροχρηματοδότηση (crowdfunding) και την ελεύθερη συνεισφορά του κοινού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.