Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» του Volker Ludwig για τρίτη χρονιά, από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 29 Νοεμβρίου.

Μετά τη συζήτηση πάνω στο θέμα της πολιτισμικής συμφιλίωσης και τις προκαταλήψεις που άνοιξε το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» με τα παιδιά και την παιδεία, έρχεται να προστεθεί μέσω της παράστασης «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» η θεματική της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, το δικαίωμα στο παιχνίδι και την παρότρυνση στη συνδημιουργία.

«Ησυχία επιτέλους! Ποιός κάνει τόση φασαρία;
Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως.
Στη οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε:
1 κάδος + 99 σκύλοι + 22 κολώνες της ΔΕΗ + 2 γραμματοκιβώτια +1 περίπτερο + 33 γάτες αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά!!!
Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες!
Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος!»

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης»

Τέσσερα φιλαράκια δημιουργούν χώρο εκεί που δεν υπάρχει. Μεταμορφώνουν το αφιλόξενο για παιδιά αστικό τοπίο σε ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο τη φαντασία και τη φιλία τους.

Το έργο αυτό θέτει ως στόχο να οδηγήσει τα παιδιά, μέσω της συγκινησιακής τους συμμετοχής στο παιχνίδι των ηρώων, στην αναγνώριση της αναγκαιότητας της αρετής της αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους.