Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες της νεότερης γενιάς σε τέσσερα Σάββατα και μία Τετάρτη από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2013. Στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες που σπούδασαν σε ονομαστά ιδρύματα του εξωτερικού και βραβεύθηκαν επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και έχουν ηχογραφήσει για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος ξεκινάει στις 8 Δεκεμβρίου 2012, Σάββατο, με τον διεθνή Θοδωρή Τζοβανάκη. Ο Θεσσαλονικιός πιανίστας έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρες σε πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αφρικής. Ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί σε ραδιόφωνα της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας και της Τσεχίας, ενώ έχει ηχογραφήσει τρία CD.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Τζοβανάκης παρουσιάζει τα ακόλουθα έργα: παραλλαγές Mozart στο τραγούδι «Ah! Vous dirai-je, Maman», την σονάτα του Schubert σε λα ελάσσονα, τις 32 παραλλαγές του Beethoven σε ντο ελάσσονα, και την δεύτερη σονάτα του Chopin με το πένθιμο εμβατήριο.