Το UNA είναι μια ελεύθερη περιοχή. Ένας τόπος συνάντησης για ένα σύνολο από χαρακτήρες που όλοι μαζί φτιάχνουν ένα πλάσμα. Στο κομμάτι του Jozef Frucek και της Λίντας Καπετανέα, το θέατρο του σώματος συναντά το χορό της φωνής σε μια παράσταση-ουρλιαχτό γεμάτη ψίθυρους και μυστικά. Εδώ, η ελλειπτική αφήγηση και ο εσωτερικός χρόνος της κίνησης δε σταματούν. Η κίνηση που μεταφέρουν τα σώματα εντός κυκλοφορεί αδιάκοπα. Μπερδεύεται με τον αέρα και γίνεται μια ροή συνεχής που μοιάζει πως δε θα πάψει ποτέ. Υπάρχει και αιωρείται σαν σκόνη στον αέρα, στο πηχτό σκοτάδι του δάσους. Κάτι που είναι απειλή και δεν είναι, που είναι φόβος και δεν είναι. Κάτι που είναι και δεν είναι εκεί.
«Το UNA είναι ένα σωματοποιημένο παραμύθι, λένε οι δημιουργοί. Πιστεύουμε ότι η εποχή των ηρώων δεν έχει τελειώσει και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις βαθύτερες επιθυμίες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα τοπίο στο οποίο το σώμα πρωταγωνιστεί. Αναρωτιόμαστε ποιος κατευθύνει τις επιλογές μας στη διασκέδαση, στον πολιτισμό, στην καθημερινότητά μας. Και αυτή η καθημερινότητα πόσο περιέχει την εκμετάλλευση! Ποιος εκμεταλλεύεται ποιον! Στην αλυσίδα αυτή είμαστε δέσμιοι της τεχνολογίας, οδηγούμαστε στην εκμετάλλευση του ίδιου μας του εαυτού, των πιο αδύναμων, των παιδιών. Οι φόβοι και οι επιθυμίες είναι αυτές που χειραγωγούν τη βία, τον ψυχαναγκασμό, την κακοποίηση που εκφράζουμε. Το σώμα είναι πρωταγωνιστής και προσπαθεί να αποδώσει με υπερβολική και έντονη έκφραση το μοναχικό κόσμο των ανθρώπων μέσα σ’ ένα σύμπιαν που γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο. Το σώματά μας φωνάζουν, σκίζονται στα δυο στην προσπάθεια τους να μιλήσουν. Το σώμα έχει τεράστια σημασία για εμάς. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητές του οδηγώντας το στα άκρα.»

Ο άνθρωπος είναι δεμένος με τα πρέπει, Ο άνθρωπος υπομένει. Ή παλεύει να ξεφύγει Ο άνθρωπος προσπαθεί να αντισταθεί Ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που τρομάζει με τον εαυτό του. Ο άνθρωπος ξεντύνεται τον εαυτό του. Ο εαυτός είναι ρούχο που καίει τη σάρκα. Στο πηχτό σκοτάδι του δάσους θα σου πω ένα μυστικό. Θα σου πω την αλήθεια σαν παιχνίδι. Έλα να σου πω την αλήθεια. Θα σ’ αρέσει. Θα σου ψιθυρίσω όλα όσα ξέρω για τη ζωή που φοβόμαστε να πιστέψουμε πως ζούμε. Που θα φαγωθώ γιατί είμαι καταναλωτικό προϊόν. Αναλώσιμο είδος. Είμαι εγώ, ο εαυτός σου.