Η έκθεση του Areez Katki, “Uncruising” εγκαινιάζεται την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 στην γκαλερί Phoenix Athens.

Με βάση την ποίηση της Σαπφούς, του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και του Ferdinand Stephane- Coldefy, ο Katki αναθεωρεί τα σύμβολα, τα μοντέλα και τα αρχέτυπα των αρχαίων και σύγχρονων (queer) ομοφιλοφιλικών αφηγήσεων. Έτσι προέκυψε ένα παλίμψηστο υλικό συνοδευόμενο από φωτογραφίες και κείμενα.

Τα νέα έργα του Katki ασχολούνται με θέματα γύρω από την ανεξαρτησία, χρησιμοποιώντας την επιγενετική σε σχέση με την έννοια του “queer trauma” και πως αυτό αφοπλίζει και θεραπεύει την έννοια της αρσενικής μορφής, με τη καθοδήγηση ενός μη ευρωπαϊκού ομοφιλόφιλου βλέμματος. Χρησιμοποιώντας την υλικότητα με σκοπό να αποκαλύψει την εξέλιξη της πρακτικής του, οι θεατές βλέπουν μία ευλάβεια ως προς τα υφάσματα που προέρχονται από τις ελληνο-οθωμανικές κλωστοϋφαντουργικές παραδόσεις που παρουσιάζονται μέσα από την τεχνική του Katki με τις βελόνες καθώς και τις χειροποίητες χειρονομίες που εφαρμόζονται πάνω σε μια σειρά επιφανειών.

Το “Uncruising” ξεδιπλώνει ευαίσθητα βιωματικά αποκόμματα της υλικότητας με την επαναφορά των αναμνήσεων, των σεξουαλικών μικρο-ιστοριών και τη διατήρηση της ευχαρίστησης. Μέσα από τα διασκορπισμένα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία και τη Νέα Ζηλανδία, το “Uncruising” παρουσιάζει μια συλλογή αφηγήσεων και αντικειμένων που έχουν περιγραφεί μέσα από ψίθυρους ομοφιλοφιλικής οικιότητας.