Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει τη σκηνική σύνθεση με τίτλο «Under – κρυμμένες φωνές» από το Σαββατο 17 Οκτωβρίου, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Σημείο.

Η σκηνική σύνθεση «Under» είναι μία παράσταση – σχόλιο πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και τον τρόπο που μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτή. Η παράσταση προσπαθεί να αποτυπώσει τις συνθήκες – πολλές φορές απάνθρωπες και εξευτελιστικές – μέσω των οποίων μετανάστες εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον. Καταγράφει, επίσης, τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και την βία που πολλές φορές εισπράττουν.

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό που προέρχεται από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα. Tο Θέατρο Σημείο επίσης έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την Αγκαλιά στη Λέσβο, καθώς και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Στόχος της παράστασης «Under – κρυμμένες φωνές» είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες μετανάστευσης και υποδοχής.  Το υλικό περιγράφει με ακρίβεια, με ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, την περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με «κρυμμένες φωνές».