Η έκθεση έγινε για πρώτη φορά από την Unesco το 2005 στο Παρίσι στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Οργανισμού. Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Ομιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.

60 αφίσες που διηγούνται την ιστορία της Unesco , την αποστολή της και τους βασικούς σταθμούς του έργου της. 60 αφίσες που αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού,της ισότητας των δύο φύλλων, της αξίας της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – κυρίως του παιδιού – της ειρήνης και της δικαιοσύνης, της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης και διάσωσης των μητρικών γλωσσών ως φορέα πολιτισμού και παραδόσεων.

Την ημέρα των εγαινίων στις 19.30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου διεαξάγεται ομιλία – με θέμα την έκθεση – της κ. Ευφροσύνης Μπαλασσά-Φλέγκα PhD Διεθνών Ευρωπαϊκών και πολιτικών σπουδών.