Μετά το βραβείο επιτροπής στο 2nd Handmade and Recycled Festival του Τεχνοχώρου Φάμπρικα, η ομάδα Unison παρουσιάζει για 2η συνεχή χρονιά την παράσταση «Μαρίνα Τσβετάγιεβα», αντλώντας υλικό από τη ζωή και το έργο της κορυφαίας ρωσίδας ποιήτριας.

Με οδηγό τα επεισόδια της πολυτάραχης ζωής της, τα γράμματά της, τις εξομολογήσεις και τις σκέψεις της, η ομάδα Unison συνθέτει το πορτραίτο αυτής της ανήσυχης και πολύπλευρης προσωπικότητας. Μέσα από μια πολλαπλή αφήγηση, μια αποσπασματική γραφή αντίστοιχη της γλώσσας της Τσβετάγιεβα, οι ηθοποιοί αναπαριστούν τα πιο κρίσιμα στάδια της ζωής της φωτίζοντας τις διαφορετικές της ιδιότητες: ποιήτρια, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, εξόριστη.

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα (Marina Tsvetaeva) γεννήθηκε στης 8 Οκτωβρίου του 1892 στη Μόσχα. Συγγραφέας και ποιήτρια, μετριοπαθώς πολέμια της ρωσικής επανάστασης, έζησε εξόριστη στο Βερολίνο, την Πράγα και το Παρίσι. Το έργο της χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση διαρκούς αναχώρησης, αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων μεταναστεύσεων, της απότομης μετάβασης από την αριστοκρατική ευμάρεια των παιδικών της χρόνων στην ανέχεια της ενήλικης ζωής, της διευρυμένης υπερμοντέρνας σεξουαλικότητας της.