Το Unity είναι ένα νέο πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για πρώτη φορά στις 7 και 8 Ιουλίου και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα, με στόχο να γίνει ένας τόπος συνάντησης με συζητήσεις και μουσικές, για νέους και νέες που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Tην Παρασκευή 7 Ιουλίου στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα L’ Entourloop και Λάργκο και το Σάββατο 8 Ιουλίου στη σκηνή θα ανέβουν οι Χαΐνηδες, οι Θραξ Πανκc και οι Desert Monks.

Παρασκευή 7 Ιουλίου

L’ Entourloop
Αναπνέοντας στους δρόμους από το 1964, ο Sir James και ο King Johnny αποτελούν τις κεντρικές φιγούρες της μυστήριας σύμπραξης των L’ENTOURLOOP. Δίνοντας εξαιρετικούς καρπούς με τη χρήση πικάπ, βινυλίου (Scratchs / Beatmaking / Sampling) και απογειώνοντάς το με επικούς διαλόγους ενός κάποιου σινεμά, οι L’ENTOURLOOP σκάρωσαν με αγάπη μια μουσική δίοδο που συνδέει Κινγκστον, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Σε ένα ταίριασμα με τον από Βερμούδες μεριά MC Troy Berkley και τον μαιτρ της τρομπέτας N’Zeng, οι L’ENTOURLOOP δίνουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ενέργεια. Με πολλές συνεργασίες και ρεμίξ ήδη στην τσέπη τους, το πρώτο τους άλμπουμ «Chickens In Your Town» (2015) και τα διάσημα Dreader Than Dread «ft Skarra Mucci» Back in Town «ft Jamalski» Burn Dem Down «ft Capleton»… Επιστρέφουν ξανά το 2017 για να παρουσιάσουν ένα νέο πρότζεκτ πλούσιο σε προσμίξεις, στο οποίο η σύμπραξη ξεδιπλώνει μια ακόμα φορά το «Savoir-Faire» της.

Λάργκο
Οι Λάργκο ξεκίνησαν από το 2014, αποτελούν ένα επταμελές σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παρουσίασαν το πρώτο τους πόνημα το 2016. Χαρακτηριστικό τους είναι ο ηλεκτρικός ήχος με επιρροές από την παράδοση. Ένα κράμα ροκ μουσικής με ποικιλία στους ρυθμούς, πλαισιωμένο από μελωδικές γραμμές ηλεκτρικής κιθάρας, τρομπέτας και ακορντεόν.

Οι Λάργκο αποτελούνται από
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλεκτρική κιθάρα,
Τάσος Κοφοδήμος: ακουστική κιθάρα,
Παύλος Μέτσιος:
Φίλιππος Φασούλας
Μανόλης Σταματιάδης:
Ηλίας Ρότσιας: ηλεκτρικό
Κώστας Αναγνώστου: τύμπανα

Σάββατο 8 Ιουλίου

Χαΐνηδες
Η μουσική όμαδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο.

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (Thrax Punks)
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θραξ Πανκc, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να “τα πούνε” από το 2008 και μετά, παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη.

Desert Monks
Το τετραμελές σχήμα από την Αθήνα αφήνει για λίγο το studio και παρουσιάζει υλικό από το επερχόμενο ντεμπούτο album του “Dark Grooves”. Οικείες χροιές που ακροβατούν ανάμεσα στο λυρισμό, την εσωστρέφεια και το ξέσπασμα με σαφή alternative rock προσανατολισμό, που δανείζεται στοιχεία από πολλά γνώριμα μουσικά είδη για να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη των 70’s έως το Seattle και πίσω.