Η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘’Universal Flux (Meta Corona – Era)” φιλοξενείται στην Art Zone 42 Gallery από τις 3 – 26 Ιουνίου 2021.

Είναι η μετά-Corona εποχή μια εποχή μετεξέλιξης του παλιού κόσμου; Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ζούμε έναν «πόλεμο», από τον οποίο αγωνιούμε να «απελευθερωθούμε». Αναρωτιόμαστε αν το μέλλον είναι πραγματικά δικό μας και αν έχουμε δύναμη να προσαρμοστούμε μέσα σε νέα κοινωνικά δεδομένα. Οι εξελίξεις που συμβαίνουν παρά τη θέλησή μας, τα αναπάντεχα γεγονότα, η συνεχής έκρηξη της τεχνολογίας με εξωφρενικά γοργούς ρυθμούς μας βρίσκει αντιμέτωπους με όλη αυτή την παγκόσμια ανακατάταξη.

'Universal Flux

Hλίας Βιτσεντζάτος, ‘Άτιτλο’, λάδι σε καμβά, 50 x 39 cm

'Universal Flux

Ξανθή Τσαλούπη, ‘Faceless 01’, λάδι, ακρυλικό, μαρκαδόροι σε καμβά, 40 x 30 cm

Είμαστε λογικοί ώστε να πορευτούμε αφομοιώνοντας μόνο ότι μας εξυψώνει ως ανθρώπους πνευματικά, ατομικά όσο και συλλογικά; Έχουν αλλάξει οι δυναμικές όσον αφορά το πως αντιλαμβανόμαστε τις αξίες μας; Αυτή η πανδημία προσέφερε πολύ τροφή για σκέψη. Το τι συναισθήματα και ποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο αντίληψης της ζωής γενικότερα αυτό έγκειται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Οι καλλιτέχνες έρχονται να μοιραστούν αυτές τις πρωτόγνωρες αλλά και θαμμένες σκέψεις, αποτυπώνοντας τη δική τους νέα θεώρηση για το παρόν και το μέλλον.

'Universal Flux

Kώστας Σπυρόπουλος ”Covid 19 – Η μετεξέλιξη της ύπαρξης”, ακρυλικό σε καμβά, 80 x 80 cm