Τι κάνουν ο Goya και η Frida Kahlo στο Βοτανικό; Ο Courbet σε μια ταράτσα; Τι δουλειά έχουν δύο νεολιθικά ειδώλια μαζί με τα Κορίτσια της Αβινιόν στις τουαλέτες του Βυρσοδεψείου; Μπορούν μια στρατευμένη σοβιετική λιθογραφία ή ένας αυστηρός ακαδημαϊκός πίνακας του 19ου αιώνα να αποτελέσουν αφορμή για τη δημιουργία ενός κομματιού graffiti;

Κλείνοντας για καλοκαίρι, το Βυρσοδεψείο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί, την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 22:00, το «Unleash the Classics project»: εφτά street artists, εκπρόσωποι της τρέχουσας σκηνής της πόλης, παρεμβαίνουν σε έργα τέχνης του παρελθόντος, τα επαναφέρουν στην επικαιρότητα της Αθήνας του 2014 και τα αφήνουν ελεύθερα στους τοίχους ενός διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου. Ο επισκέπτης, μέσα από τη διαδρομή του στους χώρους του Βυρσοδεψείου, καλείται να ανακαλύψει έργα τα οποία, συνομιλώντας με το παρελθόν, κατορθώνουν να θέσουν σύγχρονα και επίκαιρα ερωτήματα.

Το «Unleash the Classics project» πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας της Ελένης Μιχαλάκη με τίτλο: «Η αναδιαπραγμάτευση της τέχνης του παρελθόντος από τη σύγχρονη αθηναϊκή street art», για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτιστική Διαχείριση» του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Παράλληλα στην ταράτσα, εμφανίζονται ζωντανά οι νεοϊδρυθέντες αλλά πολλά υποσχόμενοι Lopeholt. Τη βραδιά κλείνουν οι πολυμελείς και γεμάτοι ενέργεια Bad Bid, που επιστρέφουν στο Βυρσοδεψείο μετά το Γενάρη του 2013 και το release τους, έχοντας μαζί τα βιολιά και τις τρομπέτες τους.