Από το ξεκίνημά της, η Στέγη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική του σήμερα. Έργα ιστορικών μορφών όπως ο Ιάννης Ξενάκης και ο Ανέστης Λογοθέτης, σημαντικοί σύγχρονοι δημιουργοί όπως ο Γιώργος Απέργης και ο Γιώργος Κουμεντάκης, εξαιρετικά σύνολα όπως το Klangforum Wien, το dissonART και το στούντιο ηλεκτροακουστικής μουσικής του IRCAM και άλλοι πολλοί μετέφεραν στο κοινό με αμεσότητα και δύναμη τους συναρπαστικούς ήχους της εποχής μας.
Την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 η σύγχρονη μουσική έχει ακόμη εντονότερη παρουσία στο πρόγραμμά και αποκτά το δικό της φεστιβάλ, που πλαισιώνει τα αντίστοιχα αφιερώματα Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ και Borderline.

Στην πρώτη αυτή έκδοση του φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής παρουσιάζεται ένα ευρύτατο φάσμα σημερινών τάσεων στην ευρωπαϊκή μουσική από το εκλεκτικό και σχεδόν ροκ πρόγραμμα του νέου και δυναμικού ελληνικού συνόλου ARTéfacts, τους ηλεκτρο-πιανιστικούς πειραματισμούς των Μηνά Μπορμπουδάκη και Felix Dreher μέχρι το φασματικό σύμπαν που μας οδηγεί ο Pierre Roullier και το σύνολο 2e2m, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Το φεστιβάλ έρχεται να συμπληρώσει μια συναυλία-αφιέρωμα στο συνθέτη Μιχάλη Αδάμη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, καθώς και η προβολή της ταινίας Γυμνά χέρια του Γιώργου Σκευά για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του μεγάλου αρχιμουσικού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.