Έρχεται το Urban Athens Festival με Παυλίδη, Αγγελάκα και Nightstalker

Ένα τετραήμερο "Greek Underground Revolution" γεμάτο μουσική

Λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος που προκλήθηκε λόγω των εκλογών, οι προγραμματισμένες εμφανίσεις στο πλαίσιο του Urban Athens Festival για την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθούν.

Το Urban Athens Festival “the Greek Underground Revolution” έρχεται 3 – 23 Ιουλίου 2019 στο Piraeus 117 Academy και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-Movies
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ +more acts T.B.A.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος, όπως ακριβώς και η μπάντα του, οι 100°C θα είναι εκεί για να μετατρέψουν τη βραδιά σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη συναισθηματική ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Μovies θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο, δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα αποδεικνύοντας πως ποτέ δε σταματούν να πειραματίζονται και να μας δίνουν κάτι το διαφορετικό στις εμφανίσεις τους.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται και φέρνει τον μαΐστρο στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Ξεκίνησε το 2003 παίζοντας σε μπουάτ του κέντρου των Αθηνών, φτάνοντας στο σήμερα με sold out συναυλίες.

Επτά δισκογραφικές δουλειές και αμέτρητες εμφανίσεις μετά, το πειραματικό και αυτοσχεδιαστικό στοιχείο είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει έντονα.

Πέμπτη 4 Ιουλίου

ΤΖΑΜΑΛ, SOCIAL WASTE
JOKER/TWO-FACE, HATEMOST X DWMNDV, NEROM, CYPHER POOL, REGULAR

Ο Τζαμάλ ανήκει στη γενιά των hip hop καλλιτεχνών με τον αυθεντικά κοφτερό στίχο, που ξέρει να περνάει μηνύματα με το δικό του, προσωπικό τρόπο. Tο 1999, μια παρέα πιτσιρικάδες εμφανίστηκαν σε μια χοροεσπερίδα του συνοικιακού σχολείου τους στο Ηράκλειο και άρχισαν να ραπάρουν εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους με το ρυθμό, τον ήχο και τον κοινωνικοπολιτικό τους στίχο. Η παρέα μεγάλωνε και μίκραινε, χανόνταν και βρισκόταν και από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμα ραπάρουν.

Social Waste, μετά το sold out τους στο Piraeus 117 Academy, έρχονται για να κάνουν μια μεγάλη παρέα με μία φωνή. Η ραχοκοκαλιά των Bong Da City, του συγκροτήματος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην νεολαία των 00’s, έχει καταφέρει να περάσει τον δικό του μοναδικό ήχο στο ραπ, μεγαλώνοντας το fan base του από δίσκο σε δίσκο.

Οι Joker/Two-Face έχουν έχουν το μεγαλύτερο αριθμό ζωντανών συναυλιών για το 2019 στην Ελλάδα κάνοντας απανωτά sold out live σε Ελλάδα και Κύπρο.

Hatemost, βασικό μέλος των Βήτα Πείς από το 2002, ενός από τα hip hop συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ελλάδα, έχει καταφέρει με το μοναδικό του στυλ, το σκληρό και ρεαλιστικό στίχο του, ο οποίος επηρεάζεται από τη ζωή του δρόμου (street life) να καθιερωθεί ως ένας από τους χαρακτηριστικότερους MCs της εγχώριας ραπ σκηνής αλλά και να αναπτύξει λόγω της ιδιαιτερότητας φανατικούς φίλους, που τον υποστηρίζουν σε κάθε εμφάνιση του.

Μαζί τους, η νέα γενιά του Ελληνικού ραπ, Nerom, Cypher Pool και Regular.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

ΒΕΒΗΛΟΣ, NAXATRAS,
ZORO&BUZZ, FER DE LANCE, TWINSANITY, TINY JACKAL, MUDDY VIBEZ

Ο Βέβηλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και εμβληματικούς Έλληνες MC’s. Έγινε γνωστός με τους Βαβυλώνα τη δεκαετία του ’90, ενώ ηγήθηκε και στους Ομερτά, ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον ίδιο το 2001 μέσα στη φυλακή.

Οι Naxatras είναι μια hard psychedelic rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με την ονομασία “ΙΙΙ”, και πραγματοποίησαν την τέταρτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Αποτελούν μια ανερχόμενη δύναμη στον εγχώριο ήχο και το αποδεικνύουν με τις απίστευτα δεμένες εμφανίσεις τους, που σε συνδυασμό με τα ψυχεδελικά video shows τους προσελκύουν όλο και περισσότερο αριθμό θεατών/ακροατών.

Οι Zoro & Buzz ξεκίνησαν το συγκρότημα το 2013, αλλά συνυπήρχαν πρώτα φιλικά. Τους ενώνουν οι κοινοί προβληματισμοί που μοιράζονται στην καθημερινότητα τους και αυτήν έχουν σκοπό να εκφράσουν, οπότε αναπόφευκτα θα τους ακούσεις και θυμωμένους.

Οι Fer De Lance απαρτίζονται από δυο άτομα, τον Δημήτρη και τον Άλεξ. Πρόσφατα έγιναν μέλη της Bashment Records και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Εσοπλισμός». Στέκονται κόντρα στη νέα μόδα του τραπ ήχου, στηρίζοντας το αυθεντικό hip hop. Βαθιά, Αληθινά Συναισθήματα. Εσοπλισμός και Αλληλεγγύη.

Οι Twinsanity είναι insane για τη rap. Το hip-hop group Twinsanity -όπως προκύπτει κι απ’ το όνομά του- αποτελείται από δίδυμα αδέρφια: τον Γιάννη και τον Ray, που κατάγονται κατά το ήμισυ από την Αγγλία. Αν και ζουν στην Ελλάδα, ο στίχος τους είναι αγγλικός αφού τους «βολεύει», μιας και εκφράζονται πιο ελεύθερα στα αγγλικά.

Tiny Jackal είναι γνωστός στην hip hop κοινότητα ως ιδρυτικό μέλος σε συγκροτήματα θρύλους του χώρου, όπως οι Fullface, οι Ε13 και οι Ντοπαζ. Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον πιο προσωπικό, βαθύ και εσωτερικό του δίσκο με τίτλο «ATMOΣΦΑΙΡΑ» στο project “No Hard Feelings” με τον συνεργάτη του, ράπερ και παραγωγό Θανάσιμο, μένει πιστός στον ήχο του και δείχνει με τον τρόπο του τη διαδρομή προς το φως.

Ο Jk 1 (Phase 3), o Οδυσσέας (Razastarr) και ο Dj Wheel M (Phase 3) ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τους Muddy Vibez.

Τρίτη 23 Ιουλίου

SEPTIC FLESH, NIGHTSTALKER
POEM, ACID DEATH, FORAY BETWEEN OCEAN, ENEMY OF REALITY, AUTOMATON

Το Urban Athens Festival θα προσθέσει αδρεναλίνη στους ήδη έντονους ρυθμούς της πόλης με την πιο «σκληρή» του ηχητικά του ημέρα.

Oι Septic Flesh δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Oύσα μία από τις κυριότερες metal μπάντες σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζουν εδώ και πάνω από 25 χρόνια, το καλλιτεχνικό τους όραμα. Μέσα από τις προσπάθειες τους, μετατράπηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ακραίου ήχου παγκοσμίως.

Οι Nightstalker είναι αναμφίβολα το συγκρότημα που ανέθρεψε στην Ελλάδα έναν ολόκληρο ήχο, το heavy rock. Οι dead rock commandos είναι μία από τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής σκηνής, ανεξαρτήτως ήχου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα live τους έχουν μεγαλώσει δύο και τρεις γενιές οπαδών που συμμετέχουν με τεράστια όρεξη στη διονυσιακή διάθεση του συγκροτήματος.

Οι POEM είναι μια μπάντα από την Αθήνα και η ιστορία τους κρατάει από το 2006 μέχρι σήμερα. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά ονόματα όπως είναι ο Ozzy Ozbourne, Pain of Salvation, Paradise Lost, Cilice, Burst, Mekong Delta και έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για την μουσική τους.

Οι Acid Death είναι μία από τις παλιότερες ελληνικές μπάντες, όντας ενεργοί από το 1989. Ξεκίνησαν παίζοντας κλασικό thrash metal και για πολλούς ήταν οι μοναδικοί αντιπρόσωποι του progressive death metal μέχρι τη διάλυσή τους το 2001. Από το 2011 η μπάντα είναι και πάλι δραστήρια. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, ένα split LP και τέσσερα full-length albums, ενώ παράλληλα έχουν κάνει αναρίθμητες live εμφανίσεις και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι: Kreator, The Haunted, Impaled Nazarene, Children Of Bodom, Rotting Christ, Coroner, Pestilence.

Οι Foray Between Ocean, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του ντεμπούτου τους “Depression Neverending” και αφού έλαβαν τις καλύτερες κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό είναι πάλι εδώ και βαδίζουν σε νέα, σκοτεινά μονοπάτια.

Έχοντας τα τελευταία χρόνια διαγράψει μία διόλου ευκαταφρόνητη πορεία, και έχοντας ήδη στις αποσκευές τους δύο full length albums, με το τελευταίο “Arakhne” να ξεχωρίζει χάρη στην μουσική και ηχητική του ποιότητα, και το γλαφυρό αφηγηματικό του ύφος οι symphonic metallers Enemy of Reality, χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη συνέπεια και αφοσίωση απέναντι στο κοινό αλλά και το περιεχόμενο των πάντα ποιοτικών δισκογραφικών πονημάτων τους.

Οι Automaton είναι μία psychedelic doom μπάντα από την Αθήνα. Είναι ενεργοί από το 2012, έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, έχουν μοιραστεί το σανίδι με μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες της σκηνής, από τους Yob μέχρι τους Pentagram, και έχουν συνεργαστεί με πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 16,5 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.