Το Σάββατο 5 Απριλίου εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» η έκθεση του Βαγγέλη Γκίνη “Ελευσίνα… τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα ιδιότυπο και μοναδικό οδοιπορικό στον παλίμψηστο τόπο της Ελευσίνας μέσα από το φωτογραφικό φακό του καλλιτέχνη.

Παρουσιάζονται τέσσερις ενότητες φωτογραφιών που αντιστοιχούν σε τέσσερις ιστορικές περιόδους της πόλης και όπως γράφει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη «Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Γκίνη, με αναφορές αναγνωρίσιμες ή μη, επαναπροσδιορίζουν την εικόνα του τόπου και την αισθητική της ταυτότητα. Με εφαλτήριο την άσβεστη αγάπη του για τον γενέλθιο τόπο και περισσή δημιουργική ενέργεια, ο καλλιτέχνης, ύστερα από χρόνια επιτόπια έρευνα αποκρυπτογραφεί την πόλη της Ελευσίνας και παραδίδει στο κοινό μια νέα αισθητική αντίληψη με έντονη την εικαστική έκφραση. Η φωτογραφία χρησιμοποιείται σαν εργαλείο ανάκλησης της μνήμης, αλλά και σαν συνοδοιπόρος στην πορεία προς το μέλλον, γεφυρώνοντας πολιτισμούς. Στις εικόνες του το υλικό συνυπάρχει με το άυλο, το φυσικό με το μεταφυσικό και το παρελθόν με το μέλλον…».

Η έκθεση συμπληρώνεται από βίντεο και μία εικαστική εγκατάσταση για την οποία ο Γκίνης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εμπνεύστηκα αυτή την εγκατάσταση επειδή θεωρώ πως από το παρελθόν μέχρι το παρόν αλλά και στο μέλλον όσοι την πύλη της Ελευσίνας πέρασαν και τα χώματα της πάτησαν συνάντησαν το φως».

Ο Βαγγέλης Γκίνης γεννήθηκε το 1984, ζει και εργάζεται στην πόλη της Ελευσίνας τα τελευταία 25 χρόνια. Πειραματίζεται με τη φωτογραφία από παιδική ηλικία. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ τις οποίες ολοκλήρωσε το 2012 παίρνοντας “Bachelor of Arts in Photography” . Την ίδια χρονιά διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του World Photography Organization, παίρνοντας έπαινο στην κατηγορία πανοραμικής φωτογραφίας.