…πιστεύω πως υπάρχουν αναμνήσεις κι απ’ τα μελλοντικά,
όπως και ελπίδες για τα περασμένα…
Miguel de Unamuno

Η έκθεση VASKOS περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο που έφτιαξαν από κοινού ο Βασίλης (VAS) και ο Κώστας (KOS) από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2016.

Πρόκειται για μια σειρά σκηνοθετημένων ψηφιακών φωτογραφιών: ο ένας ποζάρει, ο άλλος φωτογραφίζει και μετά αλλάζουν θέσεις. Κάθε τελική εικόνα αποτελείται από δύο φωτογραφίες. Οι φωτογραφίσεις ξεκίνησαν στα διαμερίσματά τους στα Εξάρχεια. Μέρος της δουλειάς αυτής παρουσιάστηκε ως lecture-performance στην έκθεση για τον Θάνο Μούρραη-Βελλούδιο “Χαμένος κρίκος ή μεταιχμιακός σπινθιριστής;” (beton7, 16-1-15).

Οι φωτογραφίσεις συνεχίστηκαν το καλοκαίρι στην Τήλο και στη Νίσυρο, και, τελικά ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στη Λα Κορούνια της Ισπανίας, το φθινόπωρο 2015.

Τα σχέδια, σε διαστάσεις 70 x 100 cm, με μικτά υλικά, έγιναν από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2015 στην Αθήνα. Η αρχική τους πρόθεση ήταν να ξαναβρεθεί η ανεμελιά και ο αυθορμητισμός του αυγουστιάτικου μπλοκ σχεδίων των διακοπών στην παραλία της Έριστου στην Τήλο.

Το βίντεο «Το μανιφέστο των σάιμποργκ ένα απόγευμα του Νοέμβρη 2015 σ’ ένα διαμέρισμα της Αθήνας» πραγματοποιήθηκε για τη συμμετοχή στην περφρόρμανς μακράς διάρκειας «The Bankorgs».