Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, η Αίθουσα Banquet ανοίγει τις πόρτες της σε μια ξεχωριστή, διαδραστική συναυλία με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά και σήμα κατατεθέν έναν underground, σύγχρονο ήχο που φιλτράρει στοιχεία παρμένα από την ελληνική και την βαλκανική παράδοση όπως και τον ευρύτερο χώρο της ethnic μουσικής.

Σ’ ένα μουσικό ταξίδι με οδηγό τις «Ιστορίες για Κρουστά», την ομάδα του διακεκριμένου περκασιονίστα και καθηγητή κρουστών Βασίλη Βασιλάτου, και «συνεπιβάτες» το ίδιο το κοινό. Στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, το πρωτοποριακό αυτό συγκρότημα της ελληνικής σκηνής παρουσιάζει επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική, βαλκανική και μεσογειακή παραδοσιακή μουσική αλλά και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά. Ένα χορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό, παλμό και παράδοση, μελωδίες και στίχους που συνθέτουν «ένα φανταστικό σενάριο με ήρωες μάγους, τζίνι, δράκοντες, νάνους και ξωτικά, ζογκλέρ, φωτιές κι αναπάντεχους περαστικούς…».

Η συναυλία ανήκει στον κύκλο Η νέα γενιά στο προσκήνιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

…Οι Ιστορίες για Κρουστά μοιάζουν να ταξιδεύουν στον κόσμο της μουσικής δίχως όρια και προκαταλήψεις. «Τολμάμε τα τραγούδια και τις μουσικές μας» εξηγούν οι ίδιοι «αλλά και άλλες μουσικές που τις χαιρόμαστε σαν να είναι δικές μας… Και σ’ αυτή τη γιορτή, σας θέλουμε όλους συμμέτοχους και συνεργούς…».