Προηγούμενες εκδηλώσεις

20 - 30 Ιουνίου 2021

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Για πρώτη φορά φέτος το Μικρό Παρίσι των Αθηνών θεσμοθετεί ένα ολοκληρωμένο Jazz & World music festival με 11 συνολικά συναυλίες από τις 20 ως 30 Ιουνίου, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας με θέμα «Πολιτισμός και Οικολογία».

01 - 02 Δεκεμβρίου 2017

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 260

Το φεστιβάλ Break the Chain με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας, επιστρέφει για τρίτη χρονιά με νέες δράσεις, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

16 Ιανουαρίου - 05 Μαρτίου 2016

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθάδων για μικρά και μεγάλα παιδιά στη δεύτερη «Σκυταλοδρομία παραμυθιού», που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

15 Ιαν 2016

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Δεκατέσσερις συγγραφείς συστήνονται στο κοινό, ενώ ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα των έργων τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Αθηνών.

04 Μαΐου - 06 Ιουνίου 2015

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

"Φωνές μείζονες σε φως έλασσον", αφιέρωμα σε μεταπολεμικούς συγγραφείς στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

01 - 08 Απριλίου 2015

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας.

16 - 22 Μαρτίου 2015

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Η Αθήνα γεμίζει παραμύθια μέσα από αφηγήσεις, εκθέσεις και διαλέξεις, από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

01 - 23 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Ιωνικό Κέντρο, Δωδεκανησιακό Σπίτι, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων, Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Μοναστηράκι, Πλατεία Συντάγματος, Λόφος Φιλοπάππου, Ζάππειο Μέγαρο

Kέφι και δημιουργική φαντασία, είναι η κινητήριος δύναμη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για την Αποκριά, από την 1η έως τις 23 Φεβρουαρίου, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς όσο και στις γειτονιές.

02 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2012

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Η καμπάνια με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη», από τις 2 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2012, διοργανώνει σε 70 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

26 Μαρ 2011

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στο βιβλίο και στις βιβλιοθήκες, στηρίζει την ομάδα atenistas στη δράση που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 26 Μαρτίου 12.00 – 16.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, θεωρώντας τους ως μία από τις σημαντικότερες ομάδες πολιτών, αλλά και μία ζωντανή κοινότητα που έμπρακτα αποδεικνύει την πίστη της για μία καλύτερη Αθήνα.