Προηγούμενες εκδηλώσεις

11 Δεκεμβρίου - 07 Ιανουαρίου 2019

Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Μοναστηράκι, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Η Αθήνα γιορτάζει για 36 ημέρες τα Χριστούγεννα με περισσότερες από 230 εκδηλώσεις και δράσεις σε πλατείες, θέατρα και άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

06 - 30 Οκτωβρίου 2018

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Πλατεία Μοναστηράκι, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Κλαυθμώνος

Tον Οκτώβριο η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων συνεχίζει τις συναντήσεις με Έλληνες συγγραφείς στην Αθήνα, μέσα από θεματικές ενότητες που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκαν από το κοινό.

27 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 2018

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Πλατεία Μοναστηράκι, Πλατεία Συντάγματος

Επί 16 μέρες με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

13 - 19 Νοεμβρίου 2016

Πλατεία Μοναστηράκι

Μία σειρά δράσεων σε υπαίθριους - δημόσιους χώρους στο πλαίσιο της έκθεσης [OUT] TOPIAS, που φιλοξενείται έως τις 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

15 - 17 Απριλίου 2016

Πλατεία Μοναστηράκι

Τριάντα νέοι δημιουργούν τρία site-specific dance performances, σε τρία διαφορετικά μέρη σε Σαλαμίνα και Αθήνα, από 15 έως 17 Απριλίου.

19 - 20 Ιουνίου 2015

Πλατεία Μοναστηράκι, Μαρίνα Φλοίσβου

Με τρεις δράσεις - έκπληξη αποχαιρετούμε την «Κάρμεν της Βαλίτσας» που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

20 - 23 Φεβρουαρίου 2015

Πλατεία Μοναστηράκι, Δωδεκανησιακό Σπίτι, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Λόφος Φιλοπάππου, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Οι εορτασμοί της φετινής Αποκριάς κορυφώνονται στην Αθήνα με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από τις 20 έως και την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

12 Φεβ 2015

Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Μοναστηράκι, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη

Η Πλάκα, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα μετατραπεί σε ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι με πρωταγωνιστές τη μουσική, τους αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλιστές.

01 - 23 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Ιωνικό Κέντρο, Δωδεκανησιακό Σπίτι, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Πολιτιστικό Κέντρο Πετραλώνων, Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Μοναστηράκι, Πλατεία Συντάγματος, Λόφος Φιλοπάππου, Ζάππειο Μέγαρο

Kέφι και δημιουργική φαντασία, είναι η κινητήριος δύναμη στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για την Αποκριά, από την 1η έως τις 23 Φεβρουαρίου, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς όσο και στις γειτονιές.

14 Ιουν 2014

Πλατεία Μοναστηράκι

Το Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 13:00 στο Μετρό Μοναστηράκι, η Ομάδα Άστυ παρουσιάζει τις "Εμπορικές Τοπικότητες", έναν περίπατο-παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου χαρτογράφησης του Ιστορικού Κέντρου.

02 - 11 Μαΐου 2014

Πλατεία Μοναστηράκι

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει την περιπατητική παράσταση / πολιτική πράξη του Ολλανδού σκηνοθέτη και εικαστικού Ντρις Φερχόφεν "No Man’s Land" από 2 Μαΐου 2014.

23 Νοε 2013

Πλατεία Μοναστηράκι

Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Μοναστηράκι η performance με τίτλο "Root", στο πλαίσιο της έκθεσης "Between the Night and the Day and the Day and the Night" του Mat Chivers.

25 Ιουλίου - 30 Οκτωβρίου 2012

Πλατεία Μοναστηράκι

16 νέοι εκπαιδευόμενοι φωτοδημοσιογράφοι φωτογραφίζουν 16 καταστηματάρχες της οδού Αθηνάς, ανακαλύπτουν τις ιστορίες τους και τις εκθέτουν στην οδό Αθηνάς μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.