Τηλ: 2103452150

Τρέχουσες εκδηλώσεις

12 Οκτωβρίου - 28 Νοεμβρίου 2021

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Η ατομική έκθεση του Χρήστου Χρυσόπουλου, με τίτλο «Αυτοβιογραφία», παρουσιάζεται από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων.

20 Οκτωβρίου - 05 Νοεμβρίου 2021

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα φιλοξενεί τη δέκατη τρίτη ατομική έκθεση της Λίτσας Κασούμη με θέμα «Άνοιξε την Πόρτα Ξανά» από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοέμβριου.

24 Οκτωβρίου - 03 Δεκεμβρίου 2021

Δωδεκανησιακό Σπίτι, Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Κέντρο Τεχνών, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά 6-12 ετών να ανακαλύψουν «Το μουσείο αλλιώς» μέσα από μία διαδραστική ξενάγηση από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, στους πολιτιστικούς χώρους και τα μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Προηγούμενες εκδηλώσεις

03 - 12 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το illustradays, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση, έρχεται από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα.

21 - 30 Μαΐου 2021

Εθνικός κήπος της Αθήνας, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Athens Photo World, η μεγάλη γιορτή του φωτορεπορτάζ επιστρέφει από τις 21 Μαΐου με 3 υπαίθριες εκθέσεις, ψηφιακές προβολές στην Τεχνόπολη και εκθέσεις των 2 νικητών του 2020 στον εκθεσιακό χώρο «Μελίνα Μερκούρη».

15 Φεβρουαρίου - 02 Μαρτίου 2020

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά – Δήμου Αθηναίων, Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Από τις 15 Φεβρουαρίου, για 17 μέρες, σε 32 σημεία, και με πάνω από 60 δράσεις ο Δήμος Αθηναίων γεμίσει τους δρόμους της πόλης με πολύχρωμο γλέντι.

21 - 23 Ιουνίου 2019

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το 3ο Καλοκαιρινό Bazaar Ρούχων με στόχο την ενίσχυση του σωματείου «Μέριμνα» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποιείται 21 -23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

23 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου 2019

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στον φετινό εορτασμό, που οργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ, αναβιώνουν έθιμα της Αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένα από σύγχρονες μουσικές, αλλά και προγράμματα για παιδιά.

01 Οκτωβρίου - 10 Νοεμβρίου 2018

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, Σπίτι της Κύπρου, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), Χώρος Τέχνης Ισόγειο, Barrett

Όλον τον Οκτώβριο θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά περισσότερα από 750 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ενώ οι εκθέσεις θα πλαισιώνονται από πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

18 Μαι 2018

Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων - Αγγελική Χατζημιχάλη, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Δωδεκανησιακό Σπίτι, Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.5), συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στα Μουσεία του, τα οποία την Παρασκευή 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο.

27 - 29 Απριλίου 2018

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Πεζόδρομος Θησείου

Ο φετινός εορτασμός ξεκινά με μια ημερίδα για τον αρχαίο ελληνικό χορό κι ένα τριήμερο εκδηλώσεων από τις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29.4).

23 - 23 Απριλίου 2019

Σεράφειο, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Πειραιώς 260, Εθνικός κήπος της Αθήνας, Νομισματικό μουσείο, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις θα φέρουν την Αθήνα για ένα χρόνο στο παγκόσμιο επίκεντρο του χώρου του βιβλίου.

16 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου 2018

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

O ΟΠΑΝΔΑ και το UNAM παρουσιάζουν έκθεση αφίσας με έργα σπουδαίων Μεξικανών γλυπτών , από 16 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

04 - 31 Μαΐου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Η ιστορία κάθε μνημείου, μέσα από την οπτική των πρώτων ελλήνων και ξένων φωτογράφων παρουσιάζονται από τις 4 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

07 - 12 Απριλίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνοι και εκπαιδευτικά προγράμματα, για μικρούς και μεγάλους έρχονται μέσα από τις πασχαλινές εκδηλώσεις της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο.

31 Μαρτίου - 02 Απριλίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Στο παζάρι φιλοξενούνται 15 περίπτερα με αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

19 - 26 Μαρτίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» πραγματοποιείται από 19 έως 26 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

22 Νοεμβρίου - 04 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξενεί την έκθεση «Λέρος: ακόμη και το τίποτα έχει ένα όνομα» της ιταλίδας φωτογράφου Antonella Pizzamiglio, από 21 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου.

01 - 31 Οκτωβρίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Μία σειρά εκδηλώσεων με θέμα την απελευθέρωση της Αθήνας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιείται από 1ή έως 31 Οκτωβρίου σε διάφορα σημεία της Αττικής, τα οποία είναι φορτισμένα με ιστορική σημασία.

01 - 29 Οκτωβρίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Δεκαπέντε Έλληνες δημιουργοί κόμικς εμπνέονται από την δεκαετία του ’40 και δημιουργούν ιστορίες με τη βοήθεια μιας απόλυτα σύγχρονης τέχνης, από 1η έως 30 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

03 - 12 Ιουνίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το ELAIώNAS Festival 2016 πραγματοποιείται 3 με 12 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και κλείνει με δύο μουσικές δράσεις-συναυλίες, στις 18 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στις 19 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

09 - 23 Μαΐου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα

Το Art Brut – Outsider Art συναντά τη σύγχρονη τέχνη μέσα από εκδηλώσεις χορού, θεάτρου, εικαστικές εκθέσεις και ομιλίες, από 9 έως 23 Μαΐου, με κεντρικό χώρο το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». στο Γκάζι.