Πώς καταναλώνουμε pop κουλτούρα; Πώς απολαμβάνουμε τις ταινίες και τις σειρές που βλέπουμε μανιωδώς; Πώς τις συζητάμε μεταξύ μας; Πώς νιώθουμε που οι nerd εμμονές της παιδικής μας ηλικίας έχουν γίνει blockbuster νοσταλγικά προϊόντα; Πώς έφτασαν τα fantasy/sci-fi/horror βιβλία και κόμιξ με τα οποία μεγαλώσαμε να γίνουν το πιο περιζήτητο υλικό για τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές; Ποιος θα μιλήσει για όλα αυτά; Λοιπόν, εμείς κι εσείς θα μιλήσουμε για όλα αυτά.

To Nerdcult σας καλεί σ’ ένα διήμερο προβολών και συζητήσεων στις 24 και 25 Απριλίου στον κινηματογράφο Ααβόρα – μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο των κόμιξ και του βιβλίου. Θα δούμε στην μεγάλη οθόνη γνωστές ή λιγότερο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές και θα συζητήσουμε για την pulp λογοτεχνία και τον pulp κινηματογράφο σαν αυτά που είναι: στοιχεία μιας λαϊκής κουλτούρας που μας μεγάλωσε και μας έβαλε σ’ έναν κόσμο σκοτεινών δωματίων, εξωπραγματικών υπερδυνάμεων, αλλόκοτων πλασμάτων, χιλιοτσακισμένων σελίδων και φανταστικών πλανητών.

Τρίτη 24 Απριλίου

18.00 Άνοιγμα με signings βιβλίων και κόμιξ

19.00 Η μεγάλη περιπέτεια των κόμιξ από το χαρτί στις οθόνες. Συνομιλούν οι δημιουργοί κόμιξ Γιώργος Γούσης, Αλέξια Οθωναίου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Παναγιώτης Πανταζής και Δήμητρα Αδαμοπούλου. Συντονίζει ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Nerdcult).

21.00 American Splendor (Shari Springer Berman & Robert Pulcini, 2003)

23.00 The Whisperer In Darkness (Sean Branney, 2011)

Τετάρτη 25 Απριλίου

18.00 Άνοιγμα με signings βιβλίων και κόμιξ

19.00 Παράξενη λογοτεχνία, αλλόκοτος κινηματογράφος: Γεφυρώνοντας το pulp με το mainstream. Συνομιλούν οι Δημοσθένης Παπαμάρκος (συγγραφέας), Γιώργος Καζαντζίδης (καθηγητής φιλολογίας), Όλγα Βερελή (αρθρογράφος) και Χρυσόστομος Τσαπραΐλης (συγγραφέας/αρθρογράφος). Συντονίζει ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Nerdcult).

21.00 The Wailing (Hong-jin Na, 2016)

23.30 A Boy & His Dog (L.Q. Jones, 1975)