Τη φημισμένη παγκοσμίως ορχήστρα, Vienna Classic Orchestra, φιλοξενεί το θέατρο Πάνθεον την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014.

Η Βιεννέζικη ορχήστρα δημιουργήθηκε από βιρτουόζους και ενέπνευσε καλλιτέχνες με κοινό σκοπό να συντηρούν και να διαβιβάζουν την ομορφιά της κλασικής μουσικής. Κάθε ορχήστρα έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Κάθε μαέστρος αποτελεί ένα μικρό μουσικό κόσμο μαζί με τους μουσικούς και το κοινό. Όλα αυτά τα ταλέντα συναντήθηκαν στη Βιέννη και από τότε, εκτός από την τοπική Φιλαρμονική, έχουν συμμετάσχει και στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Η Vienna Classic Orchestra έπαιξε σε μεγαλοπρεπείς συναυλιακούς χώρους όπως: την Όπερα της Βιέννης, το Olympia του Παρισιού, το Royal Albert Hall του Λονδίνου, καθώς στην Τουρκία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Τη συναυλία στο θέατρο Πάνθεον θα διευθύνει ο Daniel Kavatza ο οποίος έχει κατακτήσει το κοινό διεθνώς, εδώ και χρόνια. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο με έργα του Mozart ενώ το δεύτερο κυρίως με έργα των Johann & Josef Strauss αλλά και των Leroy Anderson, Franz Lehar, Gustav Peter, Vittorio Monti και Emmerich Kalman. Η φημισμένη σοπράνο Judith Halaz θα τραγουδήσει και στα δύο μέρη εκτελώντας φημισμένα κομμάτια όπερας και των δύο συνθετών, σ’ ένα ενδιαφέρον μείγμα μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου.

Οι βιρτουόζοι της μουσικής μεταφέρουν το πνεύμα της Κεντρικής Ευρώπης και μελωδίες από τους πιο διάσημους συνθέτες.