Vinyl is Back: Το Μεγάλο Ραντεβού του Βινυλίου

11ο Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις

Το Vinyl is Back, η εκδήλωση – θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στο φθινόπωρο με ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο.

11ο Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το 11ο Vinyl is Back σημαδεύεται από την έναρξη των Vinyl is Back Live Sessions. Τα βινύλια αυτής της συλλεκτικής σειράς είναι παραγωγής του ίδιου του Vinyl is Back και περιέχουν τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live (μόνο μίξη και mastering στα κανάλια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό).

Το συλλεκτικό βινύλιο «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1»  (500 αριθμημένα κομμάτια)  περιέχει γνωστά αγαπημένα (Μικρές χαμένες μέρες, Πολύμνια, Μ’ αρέσει να μην λέω πολλά, Πολιτεύεσαι κ.α.) αλλά και πρωτο-ηχογραφημένα (Ξένος, Which Side Are You On?, Ξανά) τραγούδια. Ηχογραφήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στη διάρκεια του 10ου Vinyl Is Back και θα διατεθεί αποκλειστικά στις εκδηλώσεις του Vinyl is Back.

Το «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1» θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στην πρεμιέρα του 3ημέρου την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην οποία θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Δημήτρης Αντωνάκος (διοργανωτής του Φεστιβάλ), Νίκος Γιούσεφ (επιμελητής της σειράς) και γνωστοί άνθρωποι της μουσικής.

Όπως πάντα στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής το κοινό θα συναντήσει συγκροτήματα, djs, κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και πολύς χορός, σε μια εκδήλωση με μεράκι.

11ο Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Παράλληλες εκδηλώσεις

11ο Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το Δισκοπωλείο:

Σημείο αναφοράς στην επίσκεψη των vinyl maniacs είναι το «Δισκοπωλείο»,  ένα ειδικά διαμορφωμένο δισκάδικο σε ρεαλιστικό μέγεθος, όπου όλοι θέλουν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία! Καινούργια συλλεκτικά posters, νέες κυκλοφορίες βινυλίων και ένας συλλεκτικός δίσκος – έκπληξη σε διάθεση,  σύγχρονα vintage πικαπάκια διαθέσιμα προς ακρόαση δίσκων και αναμνηστικά από το Vinyl is Back!

Hit the Music:

Σημάδεψε σωστά, μάζεψε πόντους και κέρδισε μουσικά δώρα! Στο χώρο του Δισκοπωλείου.

 

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο:

Στον «Πρίγκιπα της Ροκ» θα είναι αφιερωμένο το 11ο Vinyl is Back! Με αφορμή την κυκλοφορία σε βινύλιο της τελευταίας ηχογραφημένης συναυλίας του Παύλου Σιδηρόπουλου στο «An Club», το Vinyl is Back δίνει βήμα σ’ ένα νέο τραγουδοποιό, τον Στάθη Ντόβα, που θα τραγουδήσει Παύλο Σιδηρόπουλο και κάποια δικά του τραγούδια από το νέο δίσκο του «Νέα Γένια», σε βινύλιο, σε πρώτη παρουσίαση.

 

Penny Dreadful Live:

Το συγκρότημα για απαιτητικούς μουσικόφιλους, σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2010.  Με επιρροές από την αυστραλέζικη και αμερικανική ανεξάρτητη σκηνή, άλλοτε με ηλεκτρισμό και άγριο ήχο, άλλοτε με σκοτεινό  και ονειρικό ήχο. Οι Penny Dreadful παρουσιάζουν ζωντανά το δεύτερο δίσκο τους “Pilgrimage” και υπογράφουν τα βινύλια τους στο Vinyl is Back!

 

Coyote’s Arrow Live:

Σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 2014 από ενεργά μέλη της αθηναϊκής ροκ σκηνής. Οι ρίζες τους βρίσκονται στους Deus Ex Machina (Δ. Μάνθος, Stavros X), ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της χώρας με ανεξίτηλο στίγμα.

 

Συλλεκτικό Live:

Οι θρύλοι του gothic-rock στην Ελλάδα, The Illusion Fades, σε μια συλλεκτική συναυλία, με τις καλύτερες στιγμές της πορείας περίπου τριών δεκαετιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Σχηματίστηκαν το 1990 στην Αθήνα από τον τραγουδιστή – κιθαρίστα Γιώργο Δέδε. Έχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκους, ένα single και πρόσφατα την επίσημη συλλογή τους «The Essential Collection».

 

D.J.s Sets:

Οι d.j.s στο δικό τους stage επιλέγουν τους αγαπημένους δίσκους τους και δημιουργούν ο καθένας τη δική του προσωπική ατμόσφαιρα στο Vinyl is Back παίζοντας μόνο βινύλια.

Συντελεστές

D.J.s Sets:

Πέτρος Αδάμ, Ανδρέας Άξιος, Εύα Ζευγούλα, Ιλάν, Άκης Λαδικός, Μιχάλης Λημνιός, Σπύρος Ξυπολόπουλος, Γιάννης Παναγόπουλος,  Ανδρέας Ρόζος, Μαριάντζελα Σαλίχου, Τζέην Σαμπανίκου, Σάββας Συνοδινός, Nick The Striper (Νικόλας Χατζηγιάννης)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.