Το έργο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα προηγούμενων πολέμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε έναν υποθετικό Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο κοντινό μέλλον. Μέσα από την εναλλαγή πραγματικότητας και φανταστικού, μπλέκοντας το παραμύθι με τη βία του πολέμου, παρακολουθούμε εφτά χαρακτήρες να προσπαθούν να επιβιώσουν διεκδικώντας ο καθένας τη δική του λύτρωση και σωτηρία.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει σε κάθε χώρα μια ομάδα στρατιωτών για να προστατεύει και να ρυθμίζει τη ζωή του άμαχου πληθυσμού. Ένα βράδυ οι δυο γιοι της οικογένειας, Νικόλας και Γιάννης, μέλη αντιστασιακής ομάδας, πιάνουν αιχμάλωτο έναν από τους στρατιώτες της οργάνωσης, με σκοπό να βιντεοσκοπήσουν το βασανισμό του και να το χρησιμοποιήσουν ως εκφοβισμό. Τα πράγματα ανατρέπονται όταν αδελφή τους, η Ελπίδα, που ζει σε ένα δικό της φανταστικό κόσμο προστατευμένη από τη σκληρότητα του πολέμου, συναντάει τον αιχμάλωτο. Η Ελπίδα παραλληλίζει τον πόλεμο σαν έναν πόλεμο παραμυθικό ανάμεσα σε ξωτικά και νεράιδες. Συνδετικός κρίκος όλων η μητέρα τους.

Η φθορά που πραγματοποιείται στην ανθρώπινη ψυχή, η ανάγκη για επιβίωση, η προσωπική εκδίκηση, το μίσος και η καταστροφή της παιδικής ψυχής, η πτώση των ηθών και η καταπίεση είναι τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση μέσα από ρεαλιστικά και παραμυθικά στοιχεία.