Η ομάδα χορού VIS MOTRIX συνεχίζει τη δημιουργική εικοσαετή πορεία της στον σύγχρονο χορό και παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την παράσταση σύγχρονου χορού VOID. Μετά την περσινή παρουσίασή του, το VOID παρουσιάζεται και φέτος στο VIS MOTRIX PERFORMANCE STUDIO με τη μορφή εξελισσόμενου project, ανοιχτού σε διαφορετικές δημιουργικές προσεγγίσεις από διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Η πρώτη του παρουσίαση για φέτος μόνο για 8 παραστάσεις θα πραγματοποιηθεί με την περσινή του μορφή με χορευτές τον Κωνσταντίνο Γεράρδο και τον Κωνσταντίνο Μέλλιο ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν διαφορετικές προσεγγίσεις της ίδιας βασικής ιδέας από άλλους ερμηνευτές, όπως η Πόπη Σφήκα (χορογράφος-χορεύτρια) και ο Χρύσανθος Χριστοδούλου (μουσικός).

Η παράσταση εμπνέεται από το κείμενο του Samuel Beckett, Worstward Ho (1983). Πρόκειται για το προτελευταίο κείμενο του Beckett, γραμμένο όχι τόσο για να διαβάζεται, όσο για να ακούγεται.

Πώς γράφει κανείς για το ελάχιστο, αυτό που πλησιάζει το τίποτα αλλά εξακολουθεί να υπάρχει;

Δύο σώματα, ενός μεγαλύτερου και ενός νεότερου άντρα τοποθετημένα σε έναν άτοπο χώρο, ‘a dim void’. Ακόμα κι αν είναι μόνο σκιές και βλέμματα, εξακολουθούν να υπάρχουν. Απομεινάρια σκέψης, λέξεις αρκετές ώστε να υπάρχουν.

‘First the body. No. First the place. No. First both. Now either. Now the other. Sick of the either try the other.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.’

Ο ρυθμός του λόγου, η έντασή του, οι λέξεις του και ένα ντουέτο ανδρών μέσα σε έναν εξωκαθημερινό, σκοτεινό κόσμο. Ο λόγος και η χορογραφία
αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοαναιρούνται, δημιουργώντας μέσα στον κενό χώρο. Ιστορία καμία δεν υπάρχει, κι όμως η συνάντηση του κειμένου με την χορογραφία την δημιουργεί.