Βραδιά αφήγησης από την ομάδα Παραμυθανθός

Παραμύθια για παιδιά από 6 ετών και για ενήλικες με τη συνοδεία μουσικής

«Βαστούσαν στα χεράκια τους ένα χρυσό αγέρι»

Στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, η ομάδα Παραμυθανθός αφηγείται παραμύθια για παιδιά από 6 ετών και για ενήλικες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Σαν το αγέρι η αγάπη έρχεται και φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων. Σαν το αγέρι ταξιδεύει, φεύγει και χάνεται και πάλι από την αρχή. Άραγε μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν αγαπημένα σε μια πολιτεία που δεν υπάρχει το ψέμα; Κρατά η αγάπη ως τα γεράματα ή χάνεται μαζί με τα νιάτα; Τελικά τι αξίζει πιο πολύ μια καλή συντροφιά ή μια καλή περιουσία; Από ποια υλικά ζυμώνεται η αγάπη και πόσο μακριά πρέπει να φτάσει κανείς για να τη συναντήσει;» Λαϊκά παραμύθια, τραγούδια και μουσικές για το χρυσό αγέρι της αγάπης από την ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός». Για να καλωσορίσουμε γλυκά το Φθινόπωρο.

Λίγα λόγια για την ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»
Η αγάπη των Δημήτρη Μάλλη και η Καλλιρρόη Μουλάτου για τα παραμύθια τους οδήγησε να μαθητεύσουν στην τέχνη της αφήγησης. Νιώθοντας την ανάγκη και την ευθύνη να μοιραστούν το θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσης και με πολύ χαρά, αφηγούνται ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους. Έχουν αφηγηθεί, σε φεστιβάλ, μουσεία, κοινωνικούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα, θέατρα και καφέ της Αθήνας όσο και της περιφέρειας. Οι αφηγήσεις τους συνοδεύονται από μουσικές και τραγούδια που γράφει ο Δημήτρης Μάλλης.

Ο Κώστας Ακτύπης είναι μουσικός, παίζει τύμπανα, κρουστά και φλογέρα. Εχει δημιουργήσει και συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια μουσικά σχήματα, σε δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς. Έχει εργαστεί επίσης ως dj και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.