Bραδιά moonlight όπερας στο αρχοντικό Λάσκαρι στην Κέρκυρα

Bραδιά moonlight όπερας

Ένα έργο τέχνης από δύο φωνές και ένα πιάνο με φόντο το εμβληματικό πετρόκτιστο αρχοντικό του 1500

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, το αρχοντικό Λάσκαρι στο παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν τους καλεσμένους στις αιθέριες μελωδίες της όπερας. Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης θα συναντηθούν για μια και μοναδική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού και τον έναστρο ουρανό του Ιονίου, για να πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με τις βελούδινες φωνές τους και εκλεπτυσμένες οπερατικές μελωδίες.

H απόλαυση της «καλής ζωής» άλλωστε συνθέτει τον πυρήνα της φιλοσοφίας της Greece Sotheby’s International Realty. Εμπειρίες που όμοιές τους δύσκολα συναντά κανείς, για ανθρώπους που κάνουν πράξη το “joie de vivre” σε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας.

Μουσικές περιπλανήσεις σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι

Μια ιστορική κατοικία από την οποία έχουν περάσει κατά καιρούς σπουδαίες προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, βασιλείς, πρωθυπουργοί και εμίρηδες θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει την ξεχωριστή αυτή βραδιά. Με φόντο το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, το οποίο μάλιστα «ιδρύθηκε» από την οικογένεια Λάσκαρι όταν επέστρεψε από τη Βενετία το 1517, η οικία Λάσκαρι είναι πιστό αντίγραφο εκείνης που δεσπόζει στην ερειπωμένη καστροπολιτεία του Μυστρά σύμφωνα με την αναπαράσταση του καθηγητή Ορλάνδου.

Το εντυπωσιακό οίκημα συνολικού εμβαδού 1.600 τ.μ. είναι χτισμένο σύμφωνα με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει τόσο με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του όσο και με την προσεγμένη διακόσμηση στο εσωτερικό του. Στην οικία Λάσκαρι φιλοξενούνται κειμήλια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπως το διακοσμητικό δεξί ακρόπρυμνο ξύλινο άγαλμα χριστιανικής γαλέρας καθώς και το τεράστιο φανάρι της, το βυζαντινό σκήπτρο ή αλλιώς «σφαίρα του κόσμου», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το πλούσιο αρχειακό υλικό και η αξιοθαύμαστη βιβλιοθήκη της οικογένειας.

Αυτό το πανέμορφο πετρόκτιστο αρχοντικό του 1500 θα αποτελέσει τον «καμβά» πάνω στον οποίο θα φτιαχτεί ένα έργο τέχνης από δύο φωνές και ένα πιάνο.

Περισσότερα για τους καλλιτέχνες

Έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως μεταξύ άλλων η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Όπερα του Σίδνεϊ και η Κρατική Όπερα της Βιέννης η Μυρτώ Παπαθανασίου αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρισμένες υψίφωνους παγκοσμίως. Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η διάκρισή της με το βραβείο «Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year» ερμηνεύοντας τη Βιολέτα στην Τραβιάτα στο Ντάλλας, ρόλος στον οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί το 2007 στην Όπερα της Ρώμης, με την σκηνοθετική υπογραφή του Φράνκο Τζεφιρέλι. Έχει κυκλοφορήσει πολλά CD και DVD και το ρεπερτόριό της είναι ιδιαίτερα ευρύ και εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες. Η Μυρτώ Παπαθανασίου γεννήθηκε στη Λάρισα όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο και τα θεωρητικά, στο Ωδείο της πόλης. Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με διάκριση και βραβείο, ενώ ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μιλάνο με τον Ρομπέρτο Κοβιέλλο. Τα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εμφανίσεις στην «Τραβιάτα» στην Εθνική Όπερα του Τόκιο, στην «Μεγαλοψυχία του Τίτο» του Mozart στην όπερα Λισέου της Βαρκελώνης, στο «Τουραντότ» του Puccini στην Κίνα, στο «Φάλσταφ» στην όπερα Λα Μονέ των Βρυξελλών, καθώς και στην «Λουΐζα Μίλλερ» του Verdi στον ομώνυμο ρόλο στο Τεάτρο Κομουνάλε της Μπολόνια.

Ο Δημήτρης Τηλιακός, ένας από τους πιο φημισμένους βαρύτονους της γενιάς του, σπούδασε την τέχνη του τραγουδιού πλάι στον Κώστα Πασχάλη και με υποτροφία του ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» συνέχισε τις σπουδές του στην ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Αποφοίτησε με τον μεταπτυχιακό τίτλο Meisterklasse Diplom και στη γερμανική πόλη απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού «Willi-Domgraf Fassbaender» και έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως σολίστ στο Prinzregenten Theater του Μονάχου τραγουδώντας τον Conte Almaviva από την όπερα Le nozze di Figaro του Mozart. Έκτοτε έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σημαντικότερα λυρικά θέατρα διεθνώς, όπως η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, η Όπερα του Παρισιού, του Τόκιο, της Βενετίας κ.ά. Το καλλιτεχνικό του portfolio συμπεριλαμβάνει ηχογραφήσεις για τις όπερες «Διδώ και Αινείας» του Purcell, «Macbeth» του Verdi, «Francesca da Rimini» του Rachmaninov, τον κύκλο τραγουδιών «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του F. Schubert και τον «Don Giovanni» του Mozart, μια ηχογράφηση που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και διεθνή βραβεία. Στους επομένους σταθμούς του, περιλαμβάνεται η εμφάνιση του ως Don Giovanni στο Konzerthaus της Βιέννης και στο φεστιβάλ της Λουκέρνης, ως Don Pasquale στην όπερα της Ζυρίχης και ως Alfio στην Cavalleria Rusticana στην όπερα της Στουτγκάρδης».

Ο Γιάννης Τσανακαλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση. Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνεται πλήθος σεμιναρίων πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως οι G. Mounier, Duo Ganev, N. Petrov, P.B. Skoda, B. Ringeissen κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Είναι μέλος του Opus I Trio με το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλά ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα, ενώ έχει κάνει και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας πολλά ελληνικά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Πέραν της σύμπραξής του με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης έχει συνεργαστεί και ως κορεπετίτορας σε σεμινάρια με σπουδαίους καλλιτέχνες σε σεμινάρια όπως οι Ch. Studer, G. Dimitrova, R. Knoll, D. Evaggelatou κ.α. και διδάσκει ως καθηγητής πιάνου στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

Greece Sotheby’s International Realty

Η Greece Sotheby’s International Realty αποτελεί το κορυφαίο γραφείο luxury real estate με εξειδίκευση στην προώθηση και πώληση πολυτελών κατοικιών στα ελληνικά νησιά, καθώς και σε επιλεγμένες τοποθεσίες της ηπειρωτικής χώρας. Πρόκειται για μια διεθνώς βραβευμένη εταιρεία, με έμπειρα στελέχη που μετρούν περισσότερες από δύο δεκαετίες επιτυχημένων πωλήσεων. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα εργαλεία προώθησης και αξιοποιώντας τη δύναμη που της προσφέρει το διεθνές brand, η Greece Sotheby’s International Realty προσφέρει εξαιρετικές κατοικίες σε εξαιρετικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.