Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση «Wesen: Επιστροφή στο Σώμα – Επιστροφή στην Αναγέννηση» που εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης. Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο «σώμα», την επιστροφή στην «αναγέννηση».

Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

wesen_metamatictaf

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος.