“What if it was you?”: Video dance και performance στο Flux Laboratory Athens με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μέσω της χορευτικής πράξης θα επικοινωνηθεί ένα μήνυμα – κάλεσμα για ενθάρρυνση και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων

Tο Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο “What if it was you?” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Με τη συμμετοχή της Ιωάννας Τουμπακάρη και του Άντι Τζούμα, και σε χορογραφία της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, η περφόρμανς αντλεί έμπνευση από το τραγούδι “Take Care” της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Imany. Μέσω της χορευτικής πράξης επικοινωνούμε ένα μήνυμα – κάλεσμα για ενθάρρυνση και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Το project έχει λάβει τη μορφή video dance σε σκηνοθεσία του Άντι Τζούμα και θα μεταδοθεί ελεύθερα μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 20 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες θα χορέψουν ζωντανά με τη συμμετοχή του κοινού σε διάφορες τοποθεσίες συμβολικής σημασίας στο κέντρο της Αθήνας, και στο Flux Laboratory Athens.

Η ομάδα μας επιθυμεί να τιμήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων μέσα από ένα ιδιαίτερο momentum. Ορμώμενοι από την πρόσφατη αλληλεγγύη που επέδειξε η παγκόσμια κοινότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να χειροκροτήσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης κατά την περίοδο της πανδημίας, καλούμε το κοινό να τραγουδήσει μαζί μας εκείνη την ημέρα και, συμβολικά, να χειροκροτήσει ως χειρονομία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενότητας.

Σημαντική πληροφορία: Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που σχετίζονται με την προστασία από την πανδημία του Covid-19, παρακαλούμε το κοινό να παρακολουθήσει τις δράσεις φορώντας μάσκα για λόγους ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Flux Laboratory Athens, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να σταθούν περιμετρικά του κτηρίου, παρακολουθώντας το έργο από τις ανοιχτές πόρτες του. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email: [email protected]

FLUX LABORATORY ATHENS

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς µε νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες µμεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώµα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δηµιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών, αλλά και ως μια δυναμική που νοηµατοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται µε τις εξής οµάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasistellar της Αποστολίας Παπαδαµάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτανα του Κωνσταντίνου Ρήγου, Landscape της Ι. Πάραλη, µε την Πέρσα Σταµατοπούλου κ.ά.

Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βρυξέλλες, Άµστερνταµ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλµη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λυόν, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουµανία κ.ά. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί µε την οµάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου και την οµάδα θεάτρου «Omikron 2» του Σ. Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική οµάδα του Κέντρου µελέτης χορού Ντάνκαν «Αλδινες» και την Junior Hellenic Dance Co.. Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυµπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε χορό και αυτοσχεδιασµό στην Ακαδηµία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Kέντρο Mελέτης Χορού Ισ. Ντάνκαν. Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και στην Επαγγελµατική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Άντι Τζούµα σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα (2009-2012). Έκτοτε έχει δουλέψει µε διάφορους χορογράφους και οµάδες: τους Γιάννη Αντωνίου, Hannes Langolf, Ermira Goro, Κωνσταντίνο Ρήγο, Anton Lachky, CocoonDance Company, DV8 physical theatre. Από το 2015 άρχισε να δημιουργεί δικά του έργα δίνοντας έμφαση στον τομέα του κινηματογράφου και των διαδικτυακών βίντεο. Η ταινία του µικρού µήκους «Normal Day» συµµετείχε σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, κερδίζοντας βραβεία. Επίσης, επελέγη µαζί µε τον Χρήστο Ξυραφάκη να χορογραφήσουν ένα νέο έργο για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2018.

Η Ιωάννα Τουµπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε µε άριστα από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School. Έχει συνεργαστεί µε διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως µε τους Αντώνη Φωνιαδάκη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Έφη Μπίρµπα, Γιάννη Κακλέα, οµάδα Yelp, οµάδα Πρόσχηµα, οµάδα Ζήτα, Nova Melancholia. Κατέχει µαύρη ζώνη στο παραδοσιακό κουνγκ φου και πτυχίο προπονήτριας από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Κινέζικης Πάλης που διεξήχθη στην Ιταλία. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κουνγκ φου σε επαγγελµατίες και ερασιτέχνες.

Συντελεστές

Video: Άντι Τζούμα
Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Χορευτές: Ιωάννα Τουμπακάρη & Άντι Τζούμα
Μουσική: Imany, ‘Take Care’. Από το Άλμπουμ ‘The shape of the broken heart’ (2011). Time Records
Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier – Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Fluxum Foundation και του Flux Laboratory
Camera operator: Klaus Shehaj
Βοηθός: Φωτεινή Τζούμα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.