“Within”: Η ατομική έκθεση του εικαστικού Brendan Kelly στην Γκαλερί Cube

Within

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, που δημιουργεί με έμπνευση την ομορφιά και την αρμονία, όπως κάποιος μπορεί να τις συναντήσει μόνο στην ελληνική τέχνη

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά του εικαστικού Brendan Kelly,  μέσα από  την ατομική του έκθεση, με τίτλο Within”. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ένας Ιρλανδός, στην καταγωγή, εικαστικός, με σημαντική πορεία στην σύγχρονη τέχνη, δημιουργεί με έμπνευση την ομορφιά και την αρμονία, όπως κάποιος μπορεί να τις συναντήσει μόνο στην ελληνική τέχνη.

Brendan kelly

Ο ίδιος, γράφει για το Within”: «Για μένα η ζωγραφική είναι μια πράξη πίστης. Είναι η πεποίθηση πως κάθε πινελιά που προσθέτω θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο επόμενο βήμα, γιατί η δημιουργία είναι ένας συνεχής διάλογος ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα, ανάμεσα στον προγραμματισμό και τον αυθορμητισμό, την τάξη και το ελεγχόμενο χάος.

Τα πρόσφατα έργα μου εμπνέονται από τον πολιτισμό της Μεσογείου και ιδιαίτερα από τις κλασικές ελληνικές έννοιες της ομορφιάς και της αρμονίας, αν και σε όλα υπάρχει μια κοινή αναφορά που βασίζεται σε γεωμετρικά συστήματα και κρυμμένους κώδικες. Η ύπαρξη αυτής της κρυμμένης γλώσσας με συναρπάζει. Είναι μια γλώσσα που περιλαμβάνει κώδικες, στοιχεία και τύπους, μια γλώσσα όπως μεταφέρεται από τον δάσκαλο στο μαθητή. Μια γλώσσα που τη συναντούμε σε κτίρια όπως ο Παρθενώνας, η πρόσοψη του οποίου αντιστοιχεί στην περίφημη “χρυσή αναλογία”, αλλά και σε εμφανή σημάδια που άφησαν οι πρωτομάστορες σε μεγάλες πέτρινες κατασκευές.

Η έκθεσή μου αποτελείται από τρεις ενότητες ζωγραφικών έργων, η καθεμία σε διαφορετική κλίμακα: η μία από αυτές είναι εμπνευσμένη από την ανθρώπινη μορφή, η δεύτερη από τη γεωμετρία και τους “κρυμμένους” κώδικες που είναι εγγενείς σε όλες τις κατασκευές και η τελευταία, στην οποία χρησιμοποιώ μια πιο ποιητική και εκφραστική προσέγγιση, πάνω στην ιδέα του ταξιδιού μέσα στο χρόνο.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι Within και προσκαλεί τον θεατή να μην σταθεί μόνο στην επιφάνεια των έργων, αλλά να πάει πέρα από αυτή και να απολαύσει το απροσδόκητο.».

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Brendan Kelly

Ο Brendan Kelly γεννήθηκε στο Dungannon, στη Βόρεια Ιρλανδία. Σπούδασε Ζωγραφική και Καλές Τέχνες στο Μπέλφαστ (MA Fine Art Painting, University of Ulster, Belfast) και συνέχισε στο Ντύσελντορφ (Staatliche Kunstakademie, Dusseldorf, (Καθηγητής Konrad Klapheck)) και στο Βερολίνο (Hochschule der Kunste, Berlin, (Καθηγητής K.H.Hodicke)). Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις μέχρι στιγμής και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και art projects, κυρίως στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.